Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

PSoft

Valamilyen vezető festék kell, én grafitot használtam oldószerel.

ebalint

[#eljen]

Megtaláltam a "búvár" -t.
Este, vagy holnap írok, most nagy meló van nálunk.

RJancsi

A grafitot  mi oldja? [#kacsint]

PSoft

Hol írtam, hogy oldja is a grafitot a használt oldószer? :)

RJancsi

Hol írtam, hogy valaha is ezt állítottad volna? [#nyes]

Rabb Ferenc

Régi technológia, de működik. Szerencsére a fizika és kémia törvényeit nem politikusok és jogászok írták/írják...

EM 1958/10  EM 1959/6  EM 1959/7

keri

190fok kb. a legalja amivel még lehe PLA-t nyomtatni.
Persze hogy nem a legjobb a tapadás.
Viszont ilyenkor szebb a felület.
Ha masszívabb darabot nyomtatsz, akkor 205-215fok.(anyagfüggő) Nem lesz szép, de elég erős.

keri

Ja és sietni sem érdemes. A lassabban megy, akkor több ideje van összeolvadni a rétegeknek.

PSoft

Köszönöm én is a régi, de hasznos olvasmányokat. [#worship]

xt79ipd3

A Thingiverse-ről le lehet tölteni temperature towert. Azt kinyomtatva lehet látni, hogy hol ideális a hőmérséklet.

PSoft

...

szf

PSoft

A fene tudja, biztos jó egy ilyen, de én sose nyomtattam..."temperature towert". :)

xt79ipd3

Én is csak azért nyomtattam, mert a régi gépem 210 fokon nyomtatta a PLA-t. Ez a mostani meg már 185-ön is. Annyit csal a termisztor.
Az ilyen becsapós dolgok kiderítésére például nagyon jó.

VighLajos

Az olvadt vas oldja szenet 1526 C-on. A mohácsi vész évszáma.