Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

xt79ipd3

Szép estét!
Még néhány lithophane. Nem tud valaki esetleg olyan lámpát, ami megfelelne mögéjük világításnak? 10x12 cm a méret. Valami olcsó 12V-os LED panel lenne a legjobb, de árkok nem találtam ilyesmit.

xt79ipd3

Árkok = sehol...
Hülye okostelefon.[#zavart2]

kijy8hc3f

Sziasztok. Kicsit leengedett a lelkesedésem, igy nem csináltam semmi  az elmult  két hónapban, viszont az egyik gyártmányomat részlegesen át kellett alakitanom. Ahogy levágtam az alját a kitöltő száak mint a vaj ugy  váltak le a teströl. Mi lehet az ok? Lehet a hőfok nem volt elég magas?
60 as asztallal 190 fokos szállal nyomtattam, sima PLA-t.

Jenő

VighLajos

Nálam 210 C a PLA.
Az asztal szintén 60 C.

kijy8hc3f

üdv Lajos.
Nálad a belső részek valamennyire összeolvadnak?

Jenő

VighLajos

Szia Jenő!
Bevallom, még egyet sem szedtem szét.
A kitöltés rendben, a supportok jól kiszedhetőek.
Úgy érzem, hogy a hőmérséklettel nem szabad "takarékoskodni". :-)
A TPU akadt el egyszer-kétszer, és egy bunkócska nőtt a végére. Nem bírta kinyomni, mert nem volt elég meleg.
Üdv:
Lajos

kijy8hc3f

Kösz a választ, megprobálom 210 en  kinyomtatni még egyszer a cuccot.

Jenő

ebalint

PSoft

Emelj a hőfokon, mint ahogy Lajos is írja.
Nálam is 210C°-on megy a PLA, nincs ilyen gondom, mint amit írsz.
Írásodból -számomra- nem derül ki egyértelműen, hogy mi válik el mitől...
Nem túl gyors a kitöltési sebességed?
De mindegyik szeletelőben lehet állítani pld. azt is, hogy a kitöltés mennyire "érjen bele" a falba.

kijy8hc3f

Üdv Béla.
Készitettem egy telefon tartót a kocsimba, de rosszul mértem meg a müszerfal tetején a szöget. Hogy javitsak a dolgon levágtam a tartó alját de a kitöltő rétegek szabályosan szétmorzsolodtak a legkissebb érintésre. Természetesen a szétmorzsolodást ugy értsd, hogy  nemcsak a szálak egészben faltol falig, hanem hozzáérve  azokbol apró darabok törtek le. Ugy tudtam megállitani a teljes szétesést, ( az oldalfalak  tartottak) hogy kiöntöttem mügyantával, de ujra gyártom.
Jenő

VighLajos

Nem lehetséges, hogy a kitöltés (Infill) nulla %, és amit kipereg az a support?
...csak ötletelek...
Üdv:
Lajos

PSoft

...

cy3rt06r

Szervusz ,
ez mivel van felületkezelve?

PSoft

Szia.
Galvanizáltam a PLA nyomatot, mint az előző gyűrűt és baglyot is.
Vörösréz a felület.

cy3rt06r

Mivel kented le ,hogy vezető legyen a felület?
Ezt már nem lehet a hálószobában csinálni ,a pincében meg a teraszon már hideg van.