Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

RJancsi

Így [#t9p27575#]

Pali79

Ja igen. Jobban megnézve a képet látom, hogy a fejnél van a motor és az oldalsó az X tengely motorja, csak megzavart a motor felett rögzített vezetőcső.

RJancsi

Az a "vezetőcső" rejti a filament elfogyását figyelő szenzort.

PSoft

...

RJancsi

Nekem a csipkefüggönyös változat is tetszik. [#nyes]

PSoft

Nekem is tetszett ma kora reggel, mikor olyan 80% körül rápillantottam.
Mert tudtam, hogy jó eséllyel minden meglesz -és ott ahol kell-...a függöny takarásában. [#vigyor]

ebalint

Pali79

Azt hiszem még nem teljesen jók a beállítások. [#vigyor2]

PSoft

Úgy látom én is, kis finomítani való van még a beállításokon. [#kacsint]

B.Zoltán

Gyanús, hogy az asztal messze van a fúvókától, és nem nyomja rá rendesen.
Nekem akkor csinált ilyet, amikor az asztal véletlenül el volt állítva.

PSoft

Mint ahogy Zoltán is írja, pontosan szintezd ki az asztallapot a nyomtatás előtt.

De még előtte...
Próbáld a maszkoló szalag csíkokat összefüggő felületként felragasztani, ne legyen köztük "hézag".
Az se lesz baj, ha a szalagcsíkok alatt nem hagysz légbuborékot.(vagy ha már maradt, utólag tüntesd el, pld. szúrd ki őket egy tűvel)
Mindkét -illetve három- említett "hiba" javítása az első réteged tapadását fogja növelni/segíteni, ami ugye nagyban kihat a nyomtatás egészére.

xmkwac9

Akit érdekel az OpenSCAD tervezőprogram, íme egy kis kedvcsináló:

Pali79

Az asztal szintezését hogyan szoktátok csinálni?

B.Zoltán

Bekapcsolod a fejfűtést, mondjuk 215 fokra, nehogy a kilógó száradt darabok átverjenek.

Az asztal négy sarkán, ha van rúgós csavaros állítási lehetőség, akkor a következőképen.
Adsz egy Home parancsot, amire az asztal beáll, és egy A4-es papír lappal úgy állítgatod az asztal 4 sarkát, hogy a papírlap érezhetően szoruljon, de még húzható - tolható legyen a fúvóka alatt.

Persze ezt többször vissza kell ellenőrizni a 4 sarkon, és természetesen az asztal többi pontján is.
Én így csinálom.

B.Zoltán

Kimaradt:
Kikapcsol motoráramnál a fejet odahúzod kézzel, ha szíjhajtású, ahol a szintet vizsgálod.