Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

2vkx6unz

A legfrissebb a 4.7.1. Tud magyarul is...
Persze azt nem tudom megmondani mennyire stabil, mert még csak 9 napos ;)
A 4.7.0 meg 17 napos, szóval abban volt bug mert elég gyorsan jött a 4.7.1.

izbeki

Köszi![#wave]
Nem teljesen erre gondoltam.
Úgy rémlett, hogy az újabb verziók rosszok és sokan visszaálltak egy régebbi(talán három valahányas) verzióra, de lehet rosszul emlékszem. Magyar nem kell, magyarul nem érteni!
Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com

hea5er4w2

Sziasztok[#integet2]
Egy olyan kérdésem lenne, hogy az ender3 mainboard ventilátor mennyi m3/h levegőt szállít? mert sehol nem találok róla adatot, szeretném halkabbra cserélni az elég zajos ventiket, erre gondoltam https://lapanthera.hu/termekek/sunon_mf40202v2a99a_24vdc_06w_40x40x20mm-p3141/
https://lapanthera.hu/termekek/sunon_mf40202vxa99a_24vdc_094w_40x40x20mm-p3142/
ezekről vkinek vélemény? tapasztalat?

2vkx6unz

A 15.4.6 2016-ban kiadott verzió. Utána változott meg a számozási rendszer. A 2.1 Cura jött utána 2016 áprilisában.

Talán a legnagyobb újdonsága a 4.7.x verzióknak "fa" support. a 4.6-ban még csak fejlesztés alatti funkció volt.

Nincs tapasztalatom milyen volt a 15.x.x sorozat én a 3.5 verzióval kezdtem.

RJancsi

Szerintem a léptecsek sokkal zajosabbak. Én hagynám úgy ahogy van. Bár én nem a hálószobában tartom a nyomtatót. [#nyes] Mondjuk a fejhűtő ventilátort én is kicseréltem, mert csapágyas lett és időnként visító hangok jöttek belőle. Egy darabig "pöcögtetéssel" sikerült a rezonálásból kiütni, de végül a Lomex-ben vettem bele új ventiket. . Ugyan siklócsapágyas de teljesen csendes.
Nemrég hirdetett valaki egy Ender3-at, amiben jobbító szándékkal elég sok gyári alkatrészt kicserélt, ennek eredményeképp sikerült szinte használhatatlanná tennie a gépet. A végén inkább eladta ahelyett, hogy visszaállította volna a gyári állapotot.

PSoft

Ha cserélni akarsz...

Főleg a fej és tárgyhűtőkhöz...próbálj jó minőségű, alacsony fordulatú, -de nagy léghozamú- siklócsapágyas típusokat választani.
A silány, kínai magas fordulatúak ugyan "tolnak" rendesen, de hangosak és egy idő után a siklócsapágy kopása miatt vibrátorként is működve rázzák a fejet.

xt79ipd3

Szia!
Ha az enyémre gondolsz: Én már mókolt állapotban vettem, mert 0 tapasztalatom volt e téren. És erős túlzás, hogy szinte használhatatlan állapotú volt...

PSoft

Ha előbb észreveszem :( ...én is elvittem volna azt az Ender3-at.

B.Zoltán

Én 50%-on használom PLA-hoz, úgy szinte hangja is alig van.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nekem az átalakított ventilátorházas hűtés van, ami koncentráltan nyomja a fúvóka alá.

B.Zoltán

KINGROON asztalfólia

Ez az asztalfóliához nagyon jól tapad a PLA.
40 fokon nyomtattam rá, de szerintem fűtés nélkül is jó, mert úgy kell leszaggatni szinte róla a nyomtatást, még 40 fokon is.
A mintázata megegyezik az Ender fóliájával, kicsit vékonyabb, de még jó.
Mindenképpen rá kell ragasztani egy vékony plexire vagy 2-es üvegre neked is, mert a leszedéskor a nyomtatónak nem tesz jót ha rajta feszegeted.

Az Ender fólia 1mm-es üvegszálas anyagra van felragasztva.
Szerintem a Z szintérzékelőjén tudsz módosítani annyit amennyi kell.

PSoft

A mostani Enderrel hogy vagy megelégedve?

xt79ipd3

Nehezen volt észrevehető, mert hamar hátra sorolódott.

Nem akarom elkiabálni, de egyelőre nagyon elégedett vagyok. Egy hozzáértő kicserélte az alaplapot SKR minire, integrált TMC2209 driverekkel. Így nagyon csöndes lett. Marlin 2.0 bugfix a firmware. Megkapta még a szükséges fejlesztéseket: fém extruder, erősebb asztalszintező rugók. Kb ennyi, mert nem érzem szükségét bármit fejleszteni rajta. Amikor mentem érte, épp ezt nyomtatta a srácnál. A motorok 1,9 fokos lpéseit lehet rajta látni, semmi egyéb hiba.

izbeki

Ez nagyon szuper![#eljen]
Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com

motion

Ez tényleg nagyon tetszetős...
Megkérdezhetem milyen pla-val lett csinálva? /gyártó, szín/

PSoft

Igazán jó...[#eljen]
Ezzel a minőséggel, én is elégedett lennék.