Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

PSoft

IdézSzóval valójában nem a firmware-be menti...

Viszont kikapcsolás után, megmaradnak a "firmware"-nek nevezett ablak előzőleg módosított beállításai, akkor is, ha egy másik PC-ről használom a gépet.
Akkor...hogy is van ez? [#nemtudom]

PSoft

Mos Ő huszár, vagy...nem huszár?
Kard mondjuk nincs a kezében...
Volt, csak olyan vékonyka, hogy "csinosítás" közben...letörtem. [#falbav]

2am4nwzib

Ő Kemal Atatürk

PSoft

Pali79

Még az jutott eszembe, hogy nem lehet a PLA vacak minőségű és azért hajlik fel?

B.Zoltán

Nem kizárt ez sem, de ez nagyon ritka esett lenne, nekem még nem volt.

Megkeresem a ragasztó tekercset, és ha tudnám az STL filét, kinyomtatnám fűtetlen asztalon kíváncsiságból.
A tapasztalatot megosztanám veled.
Jó asztal szintezés az biztos, hogy nagyon fontos, ha ez nem jó akkor ez is okozhatja a rossz tapadást és a felhajlást.

Pali79

Köszönöm szépen a segítséget! Az STL fáljt innen tudod letölteni.
Ha sikerül szépen kinyomtatni és nincs szükséged a darabra, szívesen meg is venném tőled.

xt79ipd3

Jó reggelt!
Tegnap nyomtattam ezt a vázát. Nem váza módban, hanem 3 réteg vastag falakkal. Így el is tartott vagy 6 órát. [#csodalk]

xt79ipd3

Megvizsgálva koncentrikus ovális alakú minta látszik rajta, de alig észrevehetően. A hozzáértő 3D nyomtatós ismerős szerint ez azért van, mert gagyi a szíjtárcsa és nem teljesen jól illenek bele a szíj fogai. Már azon vagyok, hogy a bolygók együttállása is befolyásoló tényező lehet. [#wilting]

2vkx6unz

Ez is szép lett.

Az oldalán látható koncentrikus körök okára adott magyarázat számomra furcsa. Mármint az, hogy a szíjtárcsa és a benne futó szíj okozza. Én megnézném a modellt egy megjelenítőben élsimítás nélkül is. Azt inkább el tudom képzelni, hogy magában az STL modellben már benne vannak ezek a minták a felépítése miatt. Lehet, hogy túl nagy háromszögekre van botva, ha finomabb felbontásban lenne akkor kevésbé látszana.

Ha az oldalán fektetve nyomtattad volna akkor nyilvánvalóan lenne ilyen minta a szeletelésből adódóan, de a talpáról indítva lett nyomtatva.

Biztosan okoz valamilyen hibát a tárcsa ovalitása ráadásul 40 mm periódussal ismétlődőt, de érdemes lenne kiszámolni, hogy számszerűen mennyi is ez a hiba egy adott ovalitásnál vagy excentritásnál...

cy3rt06r

Nagyon szép lett a szine is. Hogy állítod be a támasztékot ,  
hogy nem látszik a helye?
Támaszték vastagsága távolság a modelltől stb. vagy csak a végén simára csiszolod ?

PSoft

A Cura-ban...

Támasz minta: vonalak
Túlnyúlás szöge: 55°
Kitöltés: 25%
"X"-"Y" távolság: 0,6 mm
"Z" távolság: 0,2 mm

Persze a minta,(vonalak/rács) a túlnyúlás és a kitöltés értéke nem állandó, azokat a nyomat "összetettségétől" függően változtatni szoktam.

Ezekkel a beállításokkal viszonylag könnyen kivehetőek/kitörhetőek a támaszok.
Az a nagyon kevés ami esetleg láthatóan tapad és marad, egy szikével és vagy egy finom bronzkefével könnyen, pillanatok alatt eltüntethető.
Csiszolni, nem szoktam.

3m9kaxws5

cy3rt06r

Köszönöm az információkat.Én eddig Zigzag ot használtam támasztéknak ,de kipróbálom a lin-et.

A fafaragás korszakomban nagyon sok plakettet ,érmet béreltem illetve vettem éremgyüjtőktől.
Lemásoltam és nagyítva (20 cm) kifaragtam.
Most elővettem néhány filemat , kisebb méretben (kb 8 cm átmérőben) kinyomtattam. Egyúttal kipróbáltam a régi bevált acetonos fapácomat.
Ime néhány :

PSoft

Tetszik mindegyik. [#eljen]

Látom, a "balalajkát" Te is készre hangoltad és...levetted a kulcsokat róla. [#kacsint]