Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

PSoft

Ha nincs asztalfűtésed...

Egy hajszárítóval átmelegíted a lapot úgy 60°C-ra, majd a meleg felületre egyenletes, vékony rétegben felkened...bármelyiket a sok közül.

Indulhat a nyomtatás, nem fog felválni a PLA, a közben visszahűlő asztalfelületről sem.
Ahogy [#82@keri] is írja,válassz 0,1 mm-t kezdő rétegnek, a Flow feljebb is mehet...120-130%-ig.

2f428kduf

Mit nem csinálok jól?
Próbálok egy csőszerü: D38,d1:32,d2:28 h11-mm-es darabot nyomtatni. Meg is rajzolom, egyszerűnek vélem, a SketchUp-ban rajzolok 2 kört, a köztes területet felhúzom 11mm-re, azt hittem kész is vagyok. A kezdők önteltségével nyomattam is. Telibe nyomta, NEM hagyta ki a közepét. Nyomtatás leállítás, nézem a rétegeket, az biz telibe van. Újabb darabok, most már nyomi nélkül, mindig bennhagyja a közepét.
Mi az oka?

Miki2

Kivontad a furatot a külső héjból?

2f428kduf

Elnézést kérek, kérdésre-kérdés: azt, hogy kell csinálni?

Miki2

Bocsi... de a SketchUp programot nem ismerem.
Erre azok tudnak válaszolni, akik ezt használják.

Én leginkább az AutoCad és a SolidWorks progikat használom.

keri

Szoftverben lehet átírni a Z-t
Elég furcsa hogy nincs lehetőség szintezésre sem. Anélkül azért elég nehézkes nyomtatni, meg azért a bevonatoknak is van vastagsága, azt is kompenzálni kell valahogy.

Meg aztán nincs 3D nyomtatód, amivel kinyomtathatnád az átalakításhoz szükséges alkatrészeket? [#nyes]

keri

Tegyél már fel képet milyen nyomtatód van, és milyen asztalmechanikával, mert elég nehéz okoskodni úgy hogy nem tudjuk miről is beszélünk.

RJancsi

Akkor "szokott" ilyet csinálni a SketchUp, ha a kiinduló két kőr nem azonos számú sokszögből áll, vagy egyforma számúak de a sarokpontok nem egy sugáron fekszenek. Látszólag fel tudod húzni a kettő közötti körgyűrűt, de a szoftverben valahol "lukas" marad a felület és ezért "folyik" tele a belső henger. Ha körbeforgatod a testet némi szerencsével meglátod azt a rést amin keresztül belelátsz a belsejébe. Megpróbálhatod egy térbeli háromszöggel befoltozni, de egyszerűbb nulláról újra rajzolni odafigyelve a sokszögek azonos állására.

PSoft

Idéz...elég nehéz okoskodni úgy hogy nem tudjuk miről is beszélünk.

No de, ez lenne a lényege az okoskodásnak vagy...nem??? [#vigyor]

guliver83

3D sorozatgyártás!

2f428kduf

Köszönöm, próbálom, figyelve.

Pali79

Hirtelen nincs kép, de ilyen. A naracs-fekete burkolatos gép.
Lehet szintezni, vagyis van egy automatikus kalibráló funkciója ami az asztal hiáit hivatott kiküszöbölni, a gyártó ajánl valamilyen öntapadós papírt az asztalra, annak a vastagságát biztos figyelembe tudja venni, de ahogy néztem a mechanikát ez max 1-1,5mm lehet magasságban. Szóval a szokásos melegítő lap+üveglap 4-5mm-es plusz magassága nem fér bele.
De PSoft javaslatát mindenképpen kipróbálom!

RJancsi

Hallottatok már a Mosaic Palette+ (pro) gépekről? Most futottam bele a neten. Hihetetlen az ára és az eredmény is. Egy "sima" 3D nyomtatóból többszínűt "varázsol".

xmas75

izbeki

Sziasztok,
Én még Cura 15.04.6 verziót használok, lehet ideje lenne frissíteni. Melyik a legutolsó, még jól működő verzió?
Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com