Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

PSoft

Igen, az elkerülte a figyelmemet, hogy Lajosé -és a Tied is- bovdenes gép. :(

Rabb Ferenc

vagy lutri...

A kétszeres feszültség miatt négyszeresére növekszik a fűtőteljesítmény. Úgy gondolom, hogy ezt rosszul fogja tűrni a patron, a termisztor és még sokan mások.

PSoft

Türelmetlen voltam...megyek üveget vágni. [#vigyor]

RJancsi

Tudom, ez nem Grétsy László fóruma, de a hegesztés akkor is egy "g" és nem "heggesztés" mint a videó elején. Szomorú, hogy egy látszólag jól képzett szakember ennyire igénytelen az anyanyelvével szemben. [#rinya]

PSoft

De azért...elfogadható lett. :)

PSoft

Nekem pld. fel se tűnt, pedig végignéztem Attila videóját.
De ha mégis feltűnt volna...akkor sem tulajdonítottam volna neki akkora jelentőséget, hogy miatta "billentyűt ragadjak".

RJancsi

Hétköznapi levelezésben nálam is becsúszik egy-egy hiba, de alapvetően melléütés miatt. Arra kínosan ügyelek, ha "maradandót" alkotok akkor megtiszteljem az anyanyelvemet és az olvasóimat azzal, hogy ne kövessek el általános iskolai szintű helyesírási hibát. Tudom, én vagyok túl igényes, de annyira egyedi a nyelvünk, hogy érdemes lenne "irodalmi szinten" megőrizni és ebben minden írni tudó embernek felelőssége van.

PSoft

Írj Neki.
Kérd meg, hogy javítsa azt a pár másodpercre feltűnő feliratot.

Rabb Ferenc

Nem csak az anyanyelvével szemben igénytelen, mert azt a plusz "g" betűt valóban el lehetne könyvelni egy elütésnek is. De ha már a világ elé tárja - legalább nézze végig a művét az utolsó ENTER leütése előtt.

Közel tizennégy percig kínlódik ebben a "villám videóban" azzal, hogy egy kormozó gázgyújtóval összeégeti a filament végét aztán megpróbálja sniccerrel lefaricskálni a felesleget.

És teszi mindezt olyan hozzáállással mintha az örök élet receptjét diktálná.

VighLajos

Kijavította...
Mellesleg ilyen részletes "leírást" magyarul még nem láttam. Gondolok itt a CURA-ra.
Főiskolai géptantanárunk közölte, mikor a hegesztést kezdte el előadni:
- Aki a hegesztést két gével írja, annak kapásból egyes a zárthelyije.
...és felírta a táblára:
Forrasztás és heggesztés.
Következő pillanatban már le is fejelte a táblát: a szundikálók erre ébredtek.
[#eplus2]

PSoft

A "g" betűk számától elvonatkoztatva...
Nyilvánvaló, nehéz egy hasonló jellegű videóban mindenkinek "megfelelni".
Nemhogy nehéz, de...nem is lehet.

Van aki örül, mert kapott egy használható "ötletet" és van aki bosszankodik rajta, mert Ő titkon sokkal tutibbat/jobbat tud.

Az "örök élet receptjébe" az Ő jó/jónak tűnő ötletei is beletartoznak, ugyanúgy mint bárki másé.

PSoft

IdézMellesleg ilyen részletes "leírást" magyarul még nem láttam. Gondolok itt a CURA-ra.

Én is így gondolom, nekem...sokat segítettek a videói.
No persze én, csak...egy pancser, kocanyomtatós vagyok.

Mellesleg, nem javította ki... 0:30-nál van az ominózus szövegbeúszás.

xt79ipd3

A filament toldáshoz van már CÉLSZERSZÁM is.
De annyira még sosem kellett, hogy vegyek is. [#nemtudom] Sőt, egy éve van nyomtatóm, de még soha nem kellett filamentet toldani.

VighLajos

Igazad van, én a "Villámvideó-nyomtatószál hegesztés" címet figyeltem. Sokszor jelenik meg a cím...

VighLajos