Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

PSoft

Láttam [#eljen]...jelöltem. :(

PSoft

Eccce' nagyon régen, Berhidán láttam hasonlót, de az...nem vóóót' ennyire fekete. [#nyes]

PSoft

Azt írja...

IdézEz az első kísérlet arra, hogy olyan 3D-s modellt tervezzek, amely nem egyszerű geometriai alakzatokra, például téglalapokra és hengerekre épül. Ennek alapja egy sakk készlet, amelyet az ES Lowe cég 1959 és 1974 között gyártott - a reneszánsz sakk készlet.

Rákerestem a készletre...
Tényleg szép, letisztult, részletgazdag figurák...nem is olyan vészes árfekvésben.

ebalint

Ez is nagyon tetszik!

A szőlővel fényképezett különösen.

Látszik a színek egymásra gyakorolt hatása.

[#eljen]

ebalint

Így van, ahogy írod.

Az egyiptomiból kinyomtattam a parasztot, megfelelő színnel, és jobb minőségben, mint amit én tudok pillanatnyilag, el is "menne".

ebalint

Ez ua. , mint amit linkeltem, csak sokkal szebben kidolgozott.

Ebből a futót nyomtattam ki, nem dicsekednék vele.

/ mondjuk nem is lenne miért, nem én csináltam

Most kell szálat cserélnem, eddig zöld volt, most fehér lesz...

Eredetileg is azért vettem, hogy hátha lehet festeni.

Majd kipróbálom.

ebalint

Buli volt?

[#nyes]

PSoft

Jahhh...kétszemélyes "buli". [#nyes]

PSoft

IdézEbből a futót nyomtattam ki, nem dicsekednék vele.

Nem csodálom...
Ebből, művészet lenne jó nyomatot kihozni. :(

sufnituning

Szia!
Egy kis hasonlóságot vélek felfedezni a sakkirály és Te közted, lehet, hogy rosszul látom?

cy3rt06r

Szervusz Béla !

Milyen extrudert használsz közvetlent vagy bowdenest , hogy ilyen nagy sebességgel tudsz ilyen részletgazdagom nyomtatni.
Feltennél róla egy képet?

Előre is köszönöm.

Attila

PSoft

Jól látod, de csak részben.
A király az stimmel, viszont van már vagy harminc éve, hogy...nem sakkoztam. [#vigyor2]

PSoft

Saját kivitelezésű E3dV6-ot használok, egy Mk8-as direkt extruderrel egybeépítve.
Tervezem cserélni bovdenesre, csak még nem került rá sor.
Majd...a jó, öreg, nálam bevált Mk8 extrudert szeretném a bovdenesnél is használni.

Itt mutattam képeket a tervezett átalakításról, a képek bal oldalán láthatod a mostanit, a két 4010-es tárgyhűtővel.
[#t9p27293#]

PSoft

Idéz...ilyen nagy sebességgel tudsz ilyen részletgazdagom nyomtatni.

Azért, van ám itt egy csavar, vagy...titok. [#kacsint]

Minél "részletgazdagabb" egy nyomat, annál "tagoltabb" a nyomat felülete.
Egy "eléggé tagolt" felületen pedig, kevésbé fognak látszani -még nagyobb sebességeknél is- a nyomtató mechanikai hibái/hiányosságai.

Még egy dolog, -amit már írtam előbbre- mostanában 0,2-es fúvókát használok.

B.Zoltán

Csináld meg hamar a bovdenest, és ha azzal is ilyen szépeket tudsz nyomtatni, akkor tudni fogom, ha nekem nem sikerül, csak én vagyok a hunyó.

Én meg a direkt extruderest akartam kipróbálni egyszer, de így nem kéne.