Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

VighLajos

Erről a dobozkáról van szó
Szóval semmit sem állítottam, g-code-ként exportáltam, elkeserítő lett a demómacska sikerélménye után.
Holnapi feladat: összekapcsolni a számítógéppel...

RJancsi

Egy tanács: a "Nano VNA" feliratú "fület" a szeletelőben forgasd el 180°-al, hogy a felirat legyen alul. Úgy támasz nélkül ki lehet nyomtatni.

RJancsi

Mióta meg van a nyomtatóm egyszer sem kapcsoltam össze a számítógéppel. Mivel SD kártyáról tökéletesen nyomtat, ezért teljesen felesleges órákig bekapcsova tartani mellette egy PC-t is. Ráadásul nem is merném a PC-t másra használni nyomtatás közben, nehogy lefagyjon, vagy csak akadozzon az adatátvitel mert épp gondolkodik valamin (képernyővédő stb. ami a MACH3-nál is okozhat problémát).

PSoft

VighLajos

Meggyőztél, nem kötöm össze.
Kösz a nanoVNA-tanácsot, így fogom csinálni.
Azt már látom, hogy az első project egy szálvezető lesz.

VighLajos

RJancsi

Hacsak nem akarod kihasználni a 25 cm magasságot, én a spulnitartót a bal oldali oszlop tetejére raktam, vízszintesen. Így nem törik akkorât a szál.

VighLajos

Köszönöm, az első ötlet ez volt, de már nyomul egy szálvezető.
Lehet, hogy marad az átszerelés, meglátom, milyen lesz a nyomat.

neduddgi

Sziasztok!

Engedjétek meg, hogy megosszam az első "hasznos" nyomtatványom.
Ne csak kérdezgetni járjak ide.
:-)
Autós bicikli szállító hiányzó alkatrész pótlása.
Igaz kezdhetem újra, mert egyikből rajzoltam a másikat és nem ellenőriztem vissza, így elcsúszott egy anyagvastagságnyit ...
Na majd másodszorra!
:-)

RJancsi

Jól néz ki! Gondolom ez csak egy puha betét a fém bilincs belsejébe. Mert egy 3D nyomtatott bilincsre nem bíznám a bicót. Elég egy erősebb döccenő vagy nagyobb menetszél és elpattan a műanyag.

neduddgi

A jó verzió dupla ilyen vastag lesz.
Ez csak távtartó, igazából a keréknél rögzül inkább a bringa.
Meg teszek még plusz spanifert is, biztos ami biztos.
Aztán majd legyártatom fémből, ha nem elég ez.
:-) Köszi!

VighLajos

Át kellett szerelnem, a száltartó nem fér bele a slotba.

RJancsi

Nekem vonóhorogra szerelhető bicikli tartóm van. Egyszer a Fertő-tó körül autóztam, amikor lelazult a váz rögzítő bilincs csavarja. A kerekek le voltak kötve, így "csak" azt vettem észre, hogy a bicikli eltűnik a belső tükörből, a mögöttem jövő meg csikorogva fékez. Nyilván nem tudta, hogy a lebillenő bicikli oda van kötve, joggal hihette, hogy át fog menni rajta. Az ülés és az egyik fékkar bánta ahogy megállásig húztam az aszfalton. :(

VighLajos

Így tettem! A felirat kissé zilált lett, egy kefélés jót tesz neki. Támasz: hogyan és mikor kell alászerkeszteni? Véletnenül elindítottam a zárófedél eredetijét, és a levegőbe nyomta az anyagot. Eszembe jutott a fél-disznó. Hogyan fog ez megállni a disznóólban?
[#nemtudom]

RJancsi

Na ugye! Ezt mondtam én is. [#nyes] Gondolkodtam mindenféle szálvezető karon, csapágyazott spulnitartón, de ideiglenesen jó megoldásnak tűnt vízszintesen felszerelni a gyári konzolt. Ennek 3 éve...[#papakacsint]