Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

RJancsi

VighLajos

Szia!
Ma indítottam el a szerkezetet.
Előfűtés PLA/ABS - kiválasztva PLA.
Szintezés a négy sarkon papírral - elvégezve.
Demó-macska nyomatása 3ó32 perc után 61%.
Végig kell csinálni, kivárom.
Most, hogy fellelkesültem, tanácsot kérek. Morze-billentyű zárófedelét hogyan szerkesszem össze?

VighLajos

Ez alumíniumból készült, ami nekem van, az a papírnál is vékonyabb sárga műanyagból.

RJancsi

Ha megelégszel egy sima "félhenger" formával azt még a SketchUp is tudja.

cy3rt06r

Csak a harci kedv fenntartására...

VighLajos

Köszönöm,mára elég volt.
Elég lesz a félhordó is, a billentyű sem az autentikus R20, hanem utángyártott, de kellemes a fogása.

A macska 5:41 perc volt.

RJancsi

5 perc 41 mp? Akkor elég kicsi az a macsek. Esetleg fotót láthatunk róla?

RJancsi

Újratervezés... 5 óra 41 perc. Az már normális. [#nyes]

zip0ji0se

Sziasztok!
Találtám ezt a madarat és gondoltam neki ugrok, de valahogy nem találom a hozzá illő beállítást. Most 0.4 nozzle, 0.15 réteg, 40 mm/s a sebesség. A szárny ilyen lett, de megszakítottam. A virág sem akar össze jönni.
Valami ötlet mit, hogy kéne beállítani.

VighLajos

[#eljen]
22 gramm PLA.
Próbálkozom...
Az SD-kártyáról csak a g-code fájlokat ismeri fel. Az STL-t nem.
Jó ez így?
Elmentettem egy műszer-doboz STL-ét gcode-ba, ezt elkezdte nyomtatni, de olyan, mint a szúnyogháló, és új pozícióba álláskor is nyomja a szálat. A demó-macseknél ilyenkor visszatekerte.

[#nemtudom]
Leállítottam.

VighLajos

A macska.
22 gramm, 5ó41 perc.

RJancsi

Elsőre nem is rossz! Kicsit szőrős a füle, de egy macskánál ez természetes. [#papakacsint]

RJancsi

Temészetes, hogy az STL-t nem nyomtatja. Az STL fájl a tárgy 3 dimenziós térmodellje ami háromszögekből áll. A szeletelő program aszerint csinál belőle g-kódot, hogy milyen rétegvastagsággal, sebességgel, alapanyaggal (hőmérsékletek), támasszal vagy anélkül stb. akarod "tárgyiasítani". Az STL fájl erről semmit nem tud és a nyomtató sem fogja kitalálni.

RJancsi

... folytatva az előzőt. A demo macskánál valószínűleg be volt állítva az "üres" fejmozgásnál a szálvisszahúzás, esetleg a "Z" emelés is. Mint írtam, ez nem STL függő, hanem a szeletelőben lehet (kell) beállítani. A műszerdoboznál nyilván más paramétereket állítottál (vagy nem állítottál) be, ezért másképp nyomtat.
Sajnos ezeknek a paramétereknek a többségére nincs ökölszabály, idővel érezni fogod hogy egy adott tárgy és filament milyen beállításokat igényel. Még olyan is előfordul, hogy nyomtatás közben finomítasz, pl. hőmérsékletek, sebesség, flow stb.

VighLajos

Elnézést a szőkenős kérdésért...
[#falbav]
Neki kell feküdni a slicernek. Vagy valami másnak.

A macska két füle között hálószerű szálak voltak, a lefolyó anyag volt, azt húzta át a fej.

Lesznek még kérdések.

Kösz a segítséget!