Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

2vkx6unz

Szia,

Nem teljesen értem a kérdést, illetve nem teljesen egyértelmű mit akartál módosítani. Ha a c:\Program Files\Ultimaker Cura 4.6\resources\qml\Preferences\GeneralPage.qml fájlt akarod módosítani, beírni a szükséges változtatásokat akkor a GeneralPage.qml fájlt adminisztrátorként kell megnyitni mert különben nem engedi a változtatásokat menteni. Természetesen a Cura nem futhat! A változtatások után el kell indítani, ki kell választani a nyelvet, menteni a beállításokat majd újraindítani.

Ha a nyelvi fájlokat akarod módosítani akkor ahhoz kell a POedit nevű rpogram azzal lehet tetszőleges nyelvre lefordítani van egy adott nyelvi fájlt módosítani.

Ha valami mást akartál módosítani akkor írd meg mi az konkrétan.

xhadp99yn

Á akkor ez volt a baj
Magyar nyelv választás az sikerűlt

De egy szót szerettem volna megváltoztatni és az nem sikerült hisz én note pad ++ al nyitottam meg

xhadp99yn

Poedit el se akarja

VighLajos

Szia!
Hol találtál ilyen közdarab-terveket?

2vkx6unz

Egy kicsit pontosítani kellene... A POedittel a .po kiterjesztésű nyelvi fájlokat lehet szerkeszteni. Ha bármilyen menüpontban, magyarázatban változtatni szeretnél meg kell nyitni és megtalálod az eredeti kulcsot és a magyarított verziót is vagy az adott nyelvi verziót.
Megszerkeszted, elmented és utána a következő indításkor már azt látod amit szeretnél.

A nyelvi fájlok elnevezése ugyanaz mint amit a 4.5-nél is a tárhelyemen megtalálsz.

Mi az ami nem tetszik és mire akarod változtatni?

szf

xhadp99yn

Szép jó reggelt
a nyomtatási sorrendnél  egyszerre és egyesével az egyesével-t szeretném át írni egymás utánra
de valahogy nem engedi vagyis át írja csak curában nem változik meg

VighLajos

Köszönöm!
A 12 voltos (1,4 Aó NiMh) Metabot kellene átvarázsolni Li-akkusra. 3s2p variációra gondoltam, vagy egy Aldi 20 V-os pack egy fesz-csökkentővel.
Még semmit sem léptem, mert csak az el nem végzett munka nem vész kárba!
Lajos

bmrpksv8w

-Letöltöd a poedit-et.
-Megnyitod a poedit-el (rendszergazda módba, mert csak akkor tudsz menteni a program files könyvtárba) a C:\Program Files\Ultimaker Cura 4.6\resources\i18n\hu_HU könyvtárból azt a .po fájlt amit módosítani akarsz.
-Átírod amit akarsz.
-A
IdézFájl/Fordítás mo-ra...
-val mented a C:\Program Files\Ultimaker Cura 4.6\resources\i18n\hu_HU\LC_MESSAGES könyvtárba.
-Elindítod a Cura-t.[#nyes]

bmrpksv8w

Ez lemaradt:
Ha viszont nincs meg a forrásfájlod (.po), akkor vissza tudod fordítani .mo fájlból .po-ra online pl.ezzel.

xhadp99yn

Na így már biztos menni fog mert ezt nem montátok hogy mo ba kell menteni meg hogy hova [#nemtudom]örök hálám [#worship]

2vkx6unz

Mivel gabor6 már megválaszolta a kérdést, még csak annyit tennék hozzá, hogy az MO fájlt a LC_MESSAGES könyvtárba kell visszamenteni az adott nyelvhez és onnan tudja a program használni.

Igazán elegáns megoldás az lenne, ha a GIT-re lenne feltölteve egy konszenzuson alapuló fordítás beleértve a magyarázó szövegeket is valamint le lenne minden menüpont és magyarázat fordítva értelmesen...

Mert pl ennél én az összes egy menetben vagy összes egyszerre illetve modellenként vagy egyszerre egy modell címkével használnám. Nyilván ehhez a megfelelő magyarázatok is kellenek. Nekem ezt nem is engedte kiválasztani amíg vissza nem állítottam egy extruderesre.

2vkx6unz

Na nem olvastam el rendesem mert a MO fájlok helye is meg volt adva...

xhadp99yn

Igaz táv használattal megcsináltam és má az van ott amit szerettem volna
Köszönöm még egyszer

PSoft

...