Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

http://www.sub-design.co.uk/i3build/&" TARGET=_fnew>;Ez nem tudom volt-e már.;
;Baromi jó blog sok képpel.

0bn8uxmw

Ettől a kábelszorítós csapágyrögzítéstől személy szerint rosszul vagyok, nincs belőlle olyan verzió amikor csavarral tudod megszorítani azt a csapágyat a fészkében?
;Ha visszaolvasol láthatod egy megoldást a Rostock-nál: http://kepfeltoltes.hu/view/140223/photo_7_www.kepfeltoltes.hu_.jpg&" border=0>;

3vv2btrhv

besirkyjh

Szia
;
;Ettöl ez még csak rosszabb lesz :(
;KÉpzeld el mikor majd a darálékbol készült szálakkal fogják ugyan ezeket a cuccokat gyártani :((
;Mindenféle szemétböl amit letudnak darálni és kislibazöld a szine .Ragad nem ragad nemszámit , kicsi pénz , veszel másikat .
;Nagy üzlet ez a 3D nyomtatos buli , annak aki gyártja és jo messze van ! :(  
;

keri

Műanyagban nem mindegy? Ha nem esik szét akkor a gyors kötözővel sem lesz rosszabb mint csavarral.
;
;Persze nem akarom leszólni a műanyag alkatrészeket, mert a bolti 2D-s nyomtatók is műanyagból vannak, aztán mégis külön üzemóra számláló chip kell bele hogy tönkremenjen.

0bn8uxmw

A csavaros megoldás annyival jobb szerintem, hogy sokkal nagyobb felületen fogja a csapágyat így &"erősebb&" rögzítés érhető el, egy lehetséges hibával kevesebb és ha már nyomtatni kell az alkatrészt nem kerül számottevően több időbe ilyenre készíteni.
;
;

0bn8uxmw

Ezért kellene nekünk is gyártani ilyen kitteket.
;Szerintem minimális erőfeszítésbe kerülne egy rendes változatot csinálni ha összetenénk a buksinkat. Árban csinálni 3-4 változatot 120-220e-ig felpakolni az ebay-re és inkább mérsékelt haszonnal de sokat eladni.

0bn8uxmw

Pont Danibával beszéltünk erről tegnap Ő kicsit drágább de sokkal jobb konstrukciót preferálná én árban becéloznám a piac alját is.

besirkyjh

Nem rossz az ötlet :)
;
;Rátok biznám ezt , az én kapacitásom véges ! :)
;Másban gondolkodom ( egyenlöre ) .
;

keri

Csináld meg [#integet2]
;De közösségi projektben én nem hiszek, főleg ha anyagi haszon is van rajta. Abból lenne a nagy verekedés (lásd adok veszek topik), ha meg nonprofit akkor meg legfeljebb az várható hogy ha valaki tervez magának egyet és tényleg jó, akkor annak terveit nyilvánossá teszi.

0bn8uxmw

Kizárólag rendes Üzleti modellen gondolkoztunk, a közösségi dolog ez esetben sem járható út mert annak összeveszés lenne a vége...
;

KBalázs

&"Mérsékelt haszonnal sokat eladni&" ez a nagyáruházi üzletpolitika, kb McDonaldsos órabér ki is jönne... Nem hiszem hogy erre vágyik bárki is. (Persze ott valaki legfelül áll, és az összes haszon az övé, de ugye itt ilyen nem lenne.)

smalla

Amennyiben komolyan gondoljátok az olcsó 3d nyomtató sorozatgyártást, akkor szívesen beszállnék. Mikor lesz a projektindító megbeszélés? :)

ec5rztj6f

Üdv az Uraknak!
;Szakmai tanácsra lenne szükségem.  
;Elkezdtem abs-szel nyomtatni, kevés sikerrel. Nem tapad az asztalhoz, elválik, feljön, rajta marad az extruder fejen. Vellemanos nyomtatóm van, nem tudom ez képes-e egyáltalán abs nyomtatásra.A tárgyasztal nem képes felmelegedni 70 fok fölé.
;Pla-val minden rendben volt, jól tapadt, de ez nem megy. Próbáltam már minden hőfokon, sebességgel, kevés sikerrel.
;Valaki tudna adni valamilyen támpontot, hogy milyen paraméterek lehetnek megfelelőek?
;Nagyon hálás lennék.
;Köszönöm!
;Üdv.

KBalázs

Milyen felületre nyomtatnál? A kitthez adott táp a ludas, azért nem megy feljebb a hőfok mert az nagyon gyenge (100W).