Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Alapvetően még igazat is adnék neked, de sajnos az a hozzáállás szinte általános a Magyar kereskedők körében, ezért hihető, és 3dnyomtatoshoppe (a viszonylag ritka hozzászólása ellenére) nekem már bizonyította, hogy neki ez elsősorban hobby, lelkesedés, és csak másodsorban üzlet. Nyilván felfedeztem a blogján egy kis elfogultságot a saját termékei iránt, de semmi tisztességtelent. Valamiért mint magánember adok a véleményére.
;
;Valószínűleg a Herz-től fogok venni alapanyagot hacsak addig nem találok jobbat, mert ez nekem is egy árérzékeny hobby, de óvatos fenntartásokkal, ahogy kínából s csak olyan értéket rendelek ami nem vág földhöz ha átvernek vele.
;
;Na meg tapasztaltam már én is a magam területén hasonlót. Én alkalmazott vagyok, így elektronika építés csak a hobbym, és csak haveroknak szoktam ritkán építeni valamit, de ismerek egy srácot aki egész komoly üzletet épített arra, hogy a rádiótechnikából néha hibásan lemásolt primitív áramköröket árulja jó pénzért, aztán amikor garanciát kéne vállalni akkor egyből a vevő lesz a hülye, meg nem veszi fel a telefont. Sok áramköre kötött ki nálam javításra. Elvből nem terjesztek róla semmit, de amikor rákérdeznek akkor elmondom a véleményemet. Úgy tűnik jó híre van a srácnak, de kiderült, hogy nagyon sok embert megkárosított akik úgy voltak vele hogy nem akartak rosszat terjeszteni, mert nem értenek hozzá, biztos csak nem volt szerencséjük, és tényleg ők voltak a hülyék, de amikor elmondom hogy mik a tapasztalataim, mi a tervezési hibája az adott áramkörnek, mivel szokta lerázni a panaszkodó vevőit, akkor rögtön kiderül hogy jé de hát ő is így járt.
;
;Szóval én azt mondom, hogy amíg nem fajul sárdobálásba, nem baj ha a konkurencia elmondja a véleményét mert hasznos dolgokat lehet megtudni, de nem csupán ebből fogok ítélni.

keri

Ha meg mégis neked van igazad, és ez egy rosszindulatú gerilla marketing, akkor nagyon ügyesen csinálta, mert nem szokásom bedőlni az ilyesminek.

keri

Ezért ne kérj bocsánatot. Szimpatikus szemlélet.

3vv2btrhv

http://www.imgserv.com/images/2014/03/10/E1WA5aLQu.jpg&" border=0>;
;Nyomtatáshoz optimalizálva

VighLajos

Szia NickE!
;Köszönöm, de mint írtam, nekem nincs ilyen gépem, így az alapanyag árának nagyságrendje csak csupán érdeklődés volt.
;Látom, hogy mindenféle figurák készülnek.
;De ilyenből lehet tanulni...
;Egy 10-15 cm magas tömör figura súlyát 10-15 dekára saccolom, az anyagköltsége akkor 600-800 Ft körül lehet.
;Tényleg!
;A szakma művelőitől kérdezem: tömör lesz ez a buddha-azték-egyiptomi hölgy?
;
;

KBalázs

Nem, lehet totálisan üreges is, praktikusan épphogy van benne anyag, ez választható programból, ezáltal lehet gazdaságos egy dísztárgy, és erôs egy mindennapos használati tárgy. A belseje lehet keresztirányú merevítésekkel teli is, ezáltal könnyû de ugyanakkor meglepôen masszív, hagyományos fröccsöntéssel nem elôállítható tárgyakat is nyomathatunk.

NickE

Ez még tavaly a Prusával első próbálkozásaim egyikéről készült nyomtatvány, amit valamiért félbe kellett szakítani, tehát a teteje hiányzik, viszont így szépen látszik a belseje. https://dl.dropboxusercontent.com/u/67125876/x/print.jpg&" TARGET=_fnew>;Íme;
;3cm az oldalhossz.
;
;Ez Slicerrel készült. Egyébként beállítás kérdése, hogy milyen módon és milyen százalékban   töltse ki a belsejét. Én általában 20-25%-ot választok. Egy ilyen kockán páros lábbal lehet ugrálni, nem lesz semmi baja, tehát nem sok értelme van 100% kitöltéssel nyomtatni. CNC-hez egyszerű satut, meg egyéb befogókat nyomtattam 20-25% kitöltéssel. Sőt, nekem a túl nagy kitöltéssel nem is nyomtat jól a nyomtatóm, pedig hónapok óta már Makerbot klónt használok. 100% kitöltés ABS anyaggal elég problémás szerintem, de túl sokat nem is próbáltam. Ilyen dísztárgyakhoz 5% kitöltés is elég.
;
;Túl nagy kitöltés még nagyobb hátránya az idő. Ez pl. szívószálból csavart pohár alakzat, tehát belül sok az üreges rész. Már rég nyomtattam ismerősnek, kb. 13-14cm magas, 5-6 óra között volt a nyomtatási idő.
;
;https://dl.dropboxusercontent.com/u/67125876/3dprints/pohar.jpg&" TARGET=_fnew>;Pohár;

Szedlay Pál

Tibor!
;Nem egy ilyen mérhetetlen, amorf formával hitelesítünk egy nyomtatót hanem konkrét geometriákkal, furat, rúd, hasáb, gömb stb...
;Ezeket sokkal könnyebb visszamérni és pontosabban is lehet.

VighLajos

Pali, Balázs és NickE!
;Köszönöm a tájékoztatót, sok kérdésre kaptam választ.
;Ezek után úgy gondolom, hogy a nyomtatóba való szálat is lehet vele gyártani...
;[#eplus2]

3vv2btrhv

Jogos , de mivel nekem megvan az eredeti modell , igy a Geomagic-ban eltudom végezni az összehasonlítást  , nekem ez a járhatóbb út .

ih7fm6t23

Semmi gond, igazából nektek is igazatok van annyiban, hogy egy másik kereskedőtől nem tűnik annyira hitelesnek a vélemény, mert fikázásnak tűnhet. De igazából amit leírtam, az teljes mértékben a valóság. És amikor vesznek tőlünk egy nyomtatót, ha valaki megkérdezi, el szoktam mondani, hogy természetesen nem csak mi árusítunk nyomtató szálakat. És persze ezt sokan tudják is, meg ha rákeresnek a gugliban, meg is találják a többi céget, pl. a Herz-et. És eddig még egy vevőnek sem meséltem el a Herz-es sztorit, max akkor tenném, ha konkrétan rákérdezne, hogy mi a véleményem a Herzről. Akkor is elmondanám, hogy ettől még lehet, hogy csak nekünk volt ilyen rossz tapasztalatunk, és attól még jó minőséget gyárt alapvetően.
;Mondjuk nekem egy picit fura, hogy a Herz nem igazán mutatja, hogy mire használja a nyomtató szálakat, értsd van egy-két videó és kép, hogy valami nyomtatóval használják, de nem hardcore 3D nyomtató felhasználók, csak éppen mellékesen ilyet is gyártanak (szálat). Más helyeken - akik valóban a 3D nyomtatásra vannak kihegyezve gyártók - sokkal több fajta szín van és leírások is az egyes típusokról, tippek, stb, tehát látszik, hogy nem csak gyártják, de használják is a szálat. Én ezt is hiányolom a Herznél, hogy nem mutatják a gyakorlati felhasználását...
;De igazatok van, innentől kezdve nem fogok ilyen félreérthető beírásokat tenni.

ec5rztj6f

Sziasztok!
;A nyomtatóhoz néznék tápegységet, kapcsolóüzemű 300 wattos elég lenne-e már a tárgyasztal felfűtéséhez? Mostani az csak 100 wattos.
;Köszönöm

KBalázs

Azért arra figyelj oda, hogy a gépünk asztala csupa műanyag alkatrészekkel van szerelve, gondolok csapágyházra stb, tehát ha fel akarod fűteni komolyabban, akkor attól a kartonlaptól jobb/vastagabb szigetelést tegyél a fûtôpanel és az alap közé. Amúgy egy sima PC tápegység elég szokott lenni, csak persze be kell kötni fixen hogy bekapcsoljon amikor hálózatra dugod. RepRap Wikin találsz tippeket.

3vv2btrhv

http://forum.david-3d.com/download/file.php?id=7568&t=1&" border=0>;
;Továbbra is keresem azt a lelkes fórumozót aki nekem tesztelés céljából kinyomtatná a digitalizálásaimat . Például ezt .

keri

Pedig tök jók. Nincs senki aki játszani akar ilyenekkel?