Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

svejk

Megterhelted rendesen az 5V-os részét?
;Szerintem nem, mert más okot nem tudok elképzelni a 10V-ra való csökkenésre PC tápnál.
;

ec5rztj6f

Köszönöm  a válaszokat!
;http://www.ebay.com/itm/300W-0-15V-1-20A-Voltage-Current-Adjustable-Switch-Power-Supply-Charger-LED-K1D-/380860416156?pt=UK_BOI_Electrical_Test_Measurement_Equipment_ET&hash=item58ad0cc09c
;Ilyesmit néztem volna ki magamnak, nem olyan drága, elvileg tudja a 300 wattot is.
;De ez a pc tápos megoldás sem tűnik rossznak.
;A hőszigetelésre figyelni fogok, köszönöm a tanácsot.

svejk

Azt se felejtsd el, hogy mondjuk egy 500W-os PC tápegység 12V-os része jó ha tudja a 250W-ot, de ezt is csak akkor tudja aránylag stabilan, ha az 5 illetve 3,3V-os része majd ennyire le van terhelve.
;
;Persze kis elektronikai ismerettel és bátorsággal megvalósítható a 12V-ra való szabályozás.

ec5rztj6f

De ha a videó alapján összeforrasztgatjuk a negatív vezetékeket, akkor le lesz terhelve mindegyik ága?!
;Nekünk a dugót csak a negatívra és a +12V-ra kell rádugni?

smalla

Mégis mekkora terhelést kellene rárakni az 5vra? 10 alatti w volt rajta. Kicseréltem a tápot egy kisebb teljesítményű (550 -> 500) de márkás (chieftec) tápra, azzal nincs ilyen bajom.

wa76ftbim

Mivel ezek a gépek hobby célra készülnek az anyagi profitálás szerintem n+1. szempont. DE akkor helyezzük más megközelítésbe a dolgot, vajon milyen szakadási nyúlással elasztikus, dinamikus tulajdonságokkal rendelkezik az anyag? Extrudálás előtt és milyenekkel utána? Rágugliztam gyorsba de nem nagyon találtam tényszerű összefoglaló adatokat sem. Mivel még kiforrandó technológia mint a 3D nyomtatás maga mutogatni, népbutításnak tökéletes szerintem. Ha működne és elérhető lenne számomra is tuti vennék mert pont hasonló darabot nekem is kellene nyomtatni. Elkerülnék vele egy csomó macerát, forgócsapokat, csavarokat és egyebeket. Nem magyar mentalitás miatt mondtam amit mondtam, egyszerűen egy berakott link komolyabb alátámasztás nélkül elég kevés. Maximum a vezérhangyát tudja elindítani az emberben. Egyébként megkerestem a legolcsóbban az e-bayen találtam 500g=13k HUF :(

hostya

PSoft

3vv2btrhv

Szerintem pont a vezérhangya a lényeg !

0bn8uxmw

Keresgéltem a neten és találtam egy német oldalt ahol delta nyomikat árulnak:
;http://shop.deltatower.de/delta-tower/delta-tower-3d-drucker/289/delta-tower-v2-black-plug-und-print-edition?c=114&" TARGET=_fnew>;deltatower.de;
;Az rendben hogy HIWIN lineárist használnak de ez még nem magyarázza meg mi kerül ebbe nettó 6000 EUR-ba, ha osztok szorzok akkor sem tudom elképzelni, hogy 1000 EUR fölött legyen az anyagköltsége, szép kis haszon van rajta ha találnak olyan madarat aki kiad ezért ennyi pénzt.

besirkyjh

Szia
;
;Pedig kifognak adni érte ennyi pénzt !
;
;Itt a lehetöség hogy fele ennyiért leteritjük az egész világot :))
;
;

ebalint

Lehet, hogy emiat : Versandkostenfreie Lieferung in einer stabilen, handgefertigten Holzkiste innerhalb Europas.
;
;Bocs...
;
;Azt nem találtam, de lehet, hogy elérhető, hogy van -e pl. &"mérési bizonyítvány&", stb. ami garantálja a minőségi munkát.
;
;A szoftver lehetett volna még drága, de mint néztem, az ingyenes.
;Hát Svájcban és Németo.-ban nem annyi a fizú,mint nálunk...és a fejlesztés-gyártás úgy tűnik ott történt.

ebalint

Van ott egy egész jónak tűnő fórum is.

ec5rztj6f

Sziasztok!
;Még a múltkori tápra visszatérve, lenne még egy kérdésem.
;Sikerült szerezni egy régi trafót, elvileg 15V-os, mint amit adtak hozzá gyárilag, de a kimeneti feszültség 16,45V. Probléma-e ez?
;Nem merem rákötni, nehogy leégjen valami.