Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

Még nem vagyunk 3D nyomtatási nagyhatalom , de mindent megteszünk ennek érdekében .

3vv2btrhv

2014/04/24    09:00    12:00    TIGAL KG    Bécs       Ausztria      Nyilvántartás
;Ez van legközelebb .

frob

sziasztok hátha valakinek hasznos lesz  
;http://slic3r.org/&" TARGET=_fnew>;http://slic3r.org/;

smalla

Mit értesz jó nyomtatón? Mit szeretnél kinyomtatni? A &"szabvány&" fűthető asztalok 100x100 vagy 200x200 mm hasznos területtel rendelkeznek. Efölött saját készítésűt lehet használni, aminek csak a képzelet meg a pénztárcád szab határt.
;

bwswynibb

000000000

Jó nyomtató alatt következőt értem:
;Szép nyomatokat készít üzembiztosan
;Az ára nem az egeket veri.
;
;Most készülékházakat kellene nyomtatnom, ami 250 mm széles lesz (a mélysége max 200 mm és a magassága 100 mm)
;
;Amiért 3D nyomtatás:
;Nagyon érdekel :)
;egyedi belsőt tudok csinálni, ahol tetszés szerint tudom a nyákokat elhelyezni
;
;Amiért a K8200 - itthon elérhető ÁFA-s számlát kapok (cégemre meg tudom venni), de laikus szemmel a Mendel Max talál jobb konstrukció
;
;De a K8200 nem tud 250 mm-t nyomtatni, így ragasztanak kell az elkészült nyomatokat
;
;Így mi a javaslatotok?

ih7fm6t23

Lehet, hogy ez nem a reklám helye, de ha gondolod, fontold meg az általunk forgalmazott 3D nyomtatókat is: http://3dnyomtato.shoppe.hu/&" TARGET=_fnew>;http://3dnyomtato.shoppe.hu/;
;Természetesen mi is adunk ÁFÁ-s számlát, 1 év jótállást és teljes értékű terméktámogatást (telefonos és emailes).  
;Ezen a blogon olvashatsz a nyomtatóval készült dolgokról is: http://3dnyomtatas.blog.hu/&" TARGET=_fnew>;http://3dnyomtatas.blog.hu/;
;
;Hivatalosan a tárgyasztal 225mm széles, de van annyi hely, hogy akár egy 270mm-es pl. üveget rá lehet tenni, PLA nyomtatásnál ez nem is okozna problémát (hogy nem fűti fel a PCB az egész felületet egyenletesen).
;
;Ha bármilyen kérdésed volna, szívesen válaszolok!

KBalázs

Nekem Ez amit néztél K8200 van. Ha szeretnél a géppel rengeteget foglalkozni mielőtt hadra fogod, csak akkor válassz ilyent. kb. 700 alkatrészből neked kell összeraknod, és habár részletes leírása van, mégis pár helyen hibás, és maga a konstrukció is egy két részletben lehetne jóval átgondoltabb. Tehát barkácsolnod kell majd. Ja, és napokig fogod összerakni. De tényleg! A gyári kiépítésével az ABS nyomtatása a lehetetlent súrolja. (az adott tápegység kevés, és az asztal hőszigetelésén is változtatni kell, a hot-end sok műanyagot tartalmaz). Tehát csak PLA, ami nagyon erős és szép anyag, de nem rugalmas.
;Ha viszont az előttem szóló gépét megnézed, az egy komplett összerakott gép. Megveszed, és használod , akár ABS-re is, akár PC-től távol is (SD kártyáról). Nincs bosszankodás, fejvakarás, csalódás. Ha ez szerinted nem előny, gondold végig, szeretnél-e olyan autót vásárolni, amit neked kell összerakni. [#csodalk]

keri

Vegyél lemez hajlítót, és távtartókat.
;Azzal sokkal olcsóbban gyorsabban és esztétikusabban meg lehet oldani  dobozolást és a NYÁK tetszőleges elhelyezését mint 3D nyomtatóval.
;
;Vagy egy kis marógéppel is kellő forma rugalmasságot tudsz elérni jóval nagyobb hatékonysággal és lényegesen szebb eredménnyel.

keri

Én szeretnék olyan autót amit nekem kell összerakni, de sajnos nem Angliában élek :) Magyarországon meg kb. lehetetlen lepapírozni :(

KBalázs

Hát igen, szépségversenyre, kulturált kinézetre nem ez a &"száltaknyolós&" megoldás a legjobb. Ha nagyon kacifántos dolgot akarsz (pl. a funkcionalitás megköveteli) akkor lehet jó választás.
;Azért a marógépnek is vannak hátulütői. Nekem a zaj és a por gond lenne, illetve a hozzá(-nem-)értésem, bár ez pótolható, akár innen [#email] is.

NickE

&"Most készülékházakat kellene nyomtatnom, ami 250 mm széles lesz (a mélysége max 200 mm és a magassága 100 mm) &"
;
;Ilyen méretű doboz nyomtatása borzasztó sok problémát vet fel... Eltarthat a nyomtatás több napig is,  nem viccelek, és pl. az ABS kb. 10cm-nél nagyob távon elkezd szépen meghajolni. Megfelelő tervezéssel ez csökkenthető, vagy akár ki is küszöbölhető, de nem egyszerűen... Bár nem tudom, konkrétan hogy néz ki a &"készülékház&", amit szeretnél nyomtatni, de attól tartok, amire neked kell, arra nem igazán jó ez a technológia.

keri

Mindenre jó megoldás csak a TV Shop-ban és az Astro TV-ben van :)
;
;Nem azt mondtam hogy nem jó a 3D nyomtatás, csak szerintem nem mindenáron azzal kell megoldani azt is amit mással egyszerűbb...persze ha nincs más az megint más téma.

keri

Egyébként úgy jó ha lehet választani.
;Nekem pl ha lesz helyem, lesz lemezhajlítóm, maróm, 3D nyomtatóm...és toronyórám lánccal...
;
;Pl egy nagyobb dobozt úgy csinálnék, hogy aluból meghajtom, apró felfogatókat, speciális elemeket kinyomtatom, vagy marással kialakítom. Előlapot marógépen kialakítom.
;
;Lz fórumtárs gép építős topikját érdemes megnézni. Mart aluból, meg POM műanyagból házakat. Szebb és masszívabb mint az iPhone.

KBalázs

Kösz a tippet! Ez a ház-keret marással készítése nekem nagyon pazarlónak tűnik. Viszont a végeredmény az fantasztikus, igazi mesterművek!
;Én a magam részéről, ilyen szintű fém (és úgy eleve anyag-) megmunkálásról csak álmodhatok.