Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

KBalázs

Trafót? Váotakozó áramú (AC) trafót? Azt nehogy rákösd az Arduinora! Ha ugyanolyan kapcsolóüzemű tápegység mint a sajátja (mármint ránézésre), az a kis feszeltérés (+1.45V) nem oszt nem szoroz. Nézd meg a Watt leadási képességét, hogy mennyivel jobb. Ha trafó, és AC ad neked 16.45Voltot, akkor azt mire egyenirányítod már túl sok lesz.

KBalázs

De szerintem már a 15V is  majdnem sok, inkább legyen 12V de azt adja le nagy áramfelvétel mellett is tisztességesen. Mert ez ami hozzá van, az névlegesen 15V, ha rámérsz terhelés közben (fût a gép), csodákat fogsz látni.

ec5rztj6f

Tettem rá grace hidet,egyenáramot csináltam belőle, és 3db 4700mF kondit párhuzamosan kötve.
;Egyenáram ez is, csak kicsit több mint 15V.
;

ec5rztj6f

Pontatlanul írtam le, hogy milyen trafó.
;Bocsi

ec5rztj6f

A gyári táp 15,5V feszültségű, terheletlenül.
;Az új trafóról nem tudni semmit, nincs rajta semmi írás. De elég nehéz, nagy szélben táskába jó lesz... :)
;Nálam jobban hozzá értők szerint 400-500 watt körüli lehet.
;

Devecz Miklós

Használhatsz 15V DC-t, ha betartasz néhány szabályt.
;Ramps 1.4 esetén ki kell venni azt a diódát, amelyiken keresztül feszültséget kap a Mega 2560, ezt külön kell táplálni 5V-al (számítógépről USB-n keresztül).
;A fűtőpatron és az asztal 12V-ra van beállítva, nem szereti a nagyobb feszültséget. Ezt szoftveresen be lehet állítani a programban.
;

kua93zk4w

KBalázs

Neki nem klasszikus Raps 1.4-os Arduinoja van, hanem ilyen &"egybe paneles&":
;
;http://web-oldal.hu/beis-compo/egybepanel.jpg&" border=0>;
;
;és garanciális, tehát nem biztos hogy bele akar forrasztgatni.

3vv2btrhv

http://www.imgserv.com/images/2014/03/14/CyFw4KHRi.png&" TARGET=_fnew>;Barátom OSZKÁR;
;A nagy cél lebeg előttem !! Életnagyságú ember fej  
;nyomtatása .

ec5rztj6f

Igen, ez van nekem is.
;Nem szeretném összeforrasztgatni.  
;Megnézem mit mutat terhelés alatt, aztán írok megint :-)
;Köszönöm a válaszokat!

ec5rztj6f

Szerintem jó lesz a tápegység. Megterheltem egy 12V-os auto izzóval ami 50wattos, terhelés alatt 13,5 V-ot mértem.

KBalázs

Hú az azért nem szép 16.5V-ról 50W terhelésnél leesik ennyire, kérdés jobban beterhelve mit csinál? Tovább zuhan mint egy szórótrafó, vagy azért jó marad? Amit rátettél egyenirányítót, az ugye sok amperes?

000000000

Sziasztok,
;
;Teljesen új vagyok itt a fórumon és a 3d nyomtatás területén is. Az egyik projektemhez szükségem lenne egy jó nyomtatóra (minimum 200 mm, de jobb lenne egy 250 mm széleset nyomtatni tudó).
;
;Amiket eddig néztem:
;Velleman K8200
;MendelMax 1.5
;
;Melyiket (vagy akár harmadikat) javasolnátok
;
;Előre is köszönöm a segítséget.

smalla

nincs magyar helyszín...