Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

KBalázs

Nem én hozom a fórumra a gyors gépek linkjeit, az azért ugye tisztán látszik.  
;Ez egy jó teszt, nem ezt vitattam, csak azt, hogy a 3D nyomtatók világába való. A F1 autók sem állnák meg a helyüket pl. a pesti belvárosban, mert még egy &"Magyar Suzukinak&" is később törne ki a kereke mint egy &"F1 aszfaltrakétáknak&". Sokkal idevágóbb teszt lehet itt, amit már bemutattam fotóval (például: #1594) ami a nyomtatófej kalibrálás minőségét veszi górcső alá. Ugyanis veheti a gépem a kanyarokat Schumacher módjára, ha az output egy hányás.
;Mindazonáltal, mivel lehetőségem szerint építek majd gravírozó gépet, így ez a csillag teszt is beteljesíti a végzetét még, és a helyén kezelve megfogadom az összes építő jellegű tanácsot.

3wm3x3zz

sziasztok , segítséget szeretnék kérni   vállal  valaki   2  db  kis  műanyag alkatrész nyomtatást.
;előre  is  köszönöm   .

smalla

Mit jelent a kicsi?
;Küldd át a fájlokat.

000000000

Köszönöm, Tibor!

000000000

;
;;Sajnos az utóbbi időben nem tudok Emilt küldeni, csak fogadni.;  
;
;;Azok, akik választ várnak levelükre, türelmüket kérem, javításig.;.  
;
;
;;Bénit, kérem, írja meg a telefonszámát.;  
;
;
;

vjanos

De jó hogy egy valag topikba betetted ezt a közérdekű infót... [#wave]

000000000

;Akár közérdekűnek is mondhatnám. Mivel több, mint tízen várnak levelemre, válaszomra, fórumtagok.
;És, nem tudom őket elérni.  
;
;Mert, van élet a fórumon kívül is. Legalább akkora, mint itt. Vagy nagyobb.
;  
;Szerintem több topikba is berakhattam volna, hogy a lehető legtöbben értesüljenek róla, akiket érint.  
;Egészen komoly ügyek is vannak közöttük.
;Persze, nem a számodra komoly. Mivel, téged nem érint.
;
;De, köszönöm, az építő hozzászólásodat.:))  
;
;

0bn8uxmw

Mivel t-online-os címed van gondolom valami küldési authetinkációs problémád van.
;De webmail itt is van:
;http://webmail.t-online.hu &" TARGET=_fnew>;http://webmail.t-online.hu ;
;Az mindíg megy.

PSoft

;Engem se érint,de...&"építek&" egy kicsit én is.:)
;http://sgforum.hu/listazas.php3?azonosito=hobbycnc&id=1154355576&" TARGET=_fnew>;Amelyikbe köllött vóóóóna.....;abba meg,pont nem tetted be!!!
;[#nevetes1][#nevetes1]
;
;

vjanos

Ja, ha így van akkor így van.... :)
;
;
;Ha a tré-onlájnos címedről van szó akkor ez gondolom fizetős, ergo nyugodtan zargasd vele a szolgáltatót. Lehet az ő saruk.
;De lehet valami a te gépeden is elkefélve, ha helyi levelezőprogram tölti le a mailboxodat. Ha nem tudsz küldeni akkor esélyes az http://www.t-home.hu/static/sw/file/Email_beallitasok_windows_mail.pdf&" TARGET=_fnew>;SMTP szerver; beállítása, vagy valami nemrég telepitett tűzfal...
;
;Egyébként azt főleg nem értem hogy a mai világban minek szenvedni megbízhatatlan szolgáltatóval... Freemailre szoktak panaszkodni, de minek erőlteti akinek nem tetszik [#nemtudom].
;A levelezést át lehet irányítani, a levelezőpartnereknek lehet szólni stb...
;
;Nincs hiánygazdaság, pl ott a gmail aminél nehéz jobbat találni.
;
;

000000000

;
;Hívjál holnap, ha végeztél. Megpróbáljuk összehozni.
;
;

000000000

;Ha, nem építettél volna, jobban járunk. Nem kértem segítséget, bénaságomhoz.
;Csupán, az érintettek értesítése volt a célom.  
;Ennek adtam nagyobb esélyt a több helyre beírással. Ennyi.  
;
;Mivel a gépemmel történt katasztrófa. Amit meg fogok oldani. Csak idő kérdése.  
;
;Látod, az előtted, és utánad beíró, alternatívával segít. Ennek, van értelme.  
;
;
;

000000000

Sziasztok!
;
;Eddig read-onlyban voltam.
;Szeretnék mihamarább összerakni egy 3D nyomtatót és kísérletezgetni vele.
;Először egy Prusa i3 -ra gondoltam, bár alapvetően a delta felépítésűek tetszenek, mert olyan futurisztikus a megjelenésük és mozgásuk:)
;A Prusa egyszerű felépítésű és úgy látom, hogy elég olcsón hozzá lehet jutni.
;Tegnap körbekeresgéltem és úgy látom, hogy Lengyelországból és Angliából lehet jó áron és minőségben hozzájutni komplett kitekhez.
;Munka és család mellett nem lenne időm egyenként összevadászgatni az alkatrészeket.
;Vagy esteleg, ha valaki lenne olyan ekdves és esetleg a műanyag részeket pl kinyomja jó áron, akkor csak a többi alkatrészt rendelném kintről.
;
;Erről mi a véleményetek?
;http://www.ebay.co.uk/itm/RepRap-Prusa-i3-Aluminium-Frame-Complete-Kit/151241086352?_trksid=p2047675.c100005.m1851&_trkparms=aid%3D222003%26algo%3DSIC.FIT%26ao%3D1%26asc%3D20202%26meid%3D5318503569231707270%26pid%3D100005%26prg%3D9063%26rk%3D2%26rkt%3D6%26sd%3D161234594053&rt=nc&" TARGET=_fnew>;Link;
;
;Van vízzel vágott és lézervágott verzió is. Van lényegi különbség a kinézeten kívűl?
;
;A lengyel link csak otthon van meg, most melóban vagyok. Az talán még olcsóbb kb 20 euroval.
;ha valakinek van esetleg (majdnem) komplett kite/gépe, akkor az is érdekel.
;
;Köszönöm a segítséget!

0bn8uxmw

Szia,
;
;Üdvözlünk a fedélzeten!
;
;Ha olvastál eddig akkor tudod a delta és a &"hagyományos&" nyomtatók között a különbséget. Árban jó (144e HUF) nagyon a komplett kitt. Szerintem vedd meg az ALU verziót nyugodtan és utána tudsz vele deltát is nyomtatni ha még szeretnél, annak a mechanikája primitíven egyszerű csak a fej csuklók okozhatnak problémát de arra is van már sok ötlet azt otthon is megcsinálhatod kis barkácsolással. Szerintem ne spórolj a nyomtatott részeken kompletten rendeled meg, a kb. 15e forint többletért biztosan szinte tökéletes darabokat kapsz hiszen sorozatban gyártja az emberke ezen darabokat. Ha mi nyomjuk meg neked nincs rá garancia, h tudjuk hozni azt a minőséget bár árban nyersz. Ha magamból indulok ki akkor én 1kg filament árért csinálnám meg az olyan 7e HUF.
;  
;