Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Kedves Kollégák!

2026.04.18-án szombaton ismét megrendezésre kerül a debreceni Hobby CNC találkozó.
Egy kis nosztalgia, múltidézés, tudás megosztás, és minden ami szokásos volt eddig is a találkozókon.
A változatlanul a korábbi találkozók helyszíne lesz ismét az otthona a rendezvénynek.
Debreceni Képző Központ Nonprofit Kft.
Debrecen Budai Ézsaiás 8/A

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

xmkwac9

Helló!
Mit szeretnél nyomtatni? Miért kell 300x300x400-as munkaterület? Te akarod megépíteni/összerakni vagy egy polcról leemelhető kész nyomtatót szeretnél?
Összeszerelhető nyomtató 300x300x400-as munkaterülettel kínai rendelős oldalakon (aliexpress, gearbest) kapható 250-400 USD-ért, de fogalmam sincs, hogy ezek mennyire jók. Ezeknél általában az alu keret a szán, de én nem használnék alumíniumot szánrendszerhez.

szf

Összeraktam a fejet, benne hagytam azt a teflont amit csináltál.
Elsőre tökéletesen működött.
Mint mindig most is kitűnő munkát végeztél. Köszönöm!
Látható, hogy egyetlen egy szálcserét sem hagyott ki. Még egy kis finomítást kell, hogy ne szöszöljön.
0,15 réteg.

morvfer7

Szuper lett, gratulálok!

000000000

Szervo váltos fej?

szf

Nem. Azt nem sikerült beüzemelnem. Valójában billeg meg miegymás teszi a dolgát. Csak a tefloncsöves Y-on összekötés nem az igazi. Majd finom hangolom az új nyomtatómra mint kísérleti nyúl.

A mostani békát evvel csináltam.

szf

Köszönöm!
Előjáték a támasz nyomtatáshoz, beállítások és finomhangolások ilyen színes kütyükkel látványos.

5yfyyj67

Szia,
Mindent...is. :)
Nem akarom,hogy esetleg egy ötletnél a méret legyen a szűk keresztmetszet.
Egyébként váza, lámpabúra ilyesmik is érdekelnek ehhez kell a nagyobb méret.
Jó lenne ha dupla szálas lenne, nem feltétlen a két szin nyomtatás miatt, inkább oldható alátamasztás miatt.
Túl nagy a választék, ahogy nezem ket fel konstrukcióra oszlik, nem tudom melyik a jobb,ahol az asztal az Y vagy ahol azt is a fej mozogja.
Amiket eddig nezegettem a layervastagsag talan mindenhol 0.1mm volt, ezt soknak talalom,ha apro dolgot nyomtatna az ember de finomabb feluletet akar.
Ha építenék is akad, variáció.
Mindenféle segítséget okosságot megköszönök!

Messer

Ha 0,1mm alá mész, akkor évszakonként készül el egy lámpabúra...

xhadp99yn

Szia
azt kell eldönteni mire akarod használni hobbi vagy vállalkozás
minél kisebb réteg annál tovább tart a nyomtatás

nálam pl: 0,1 réteggel 1mm magas elem 2óra

el lehet szórakozni vele

legfőbb kérdés az anyagiak mennyit akarsz bele fektetni

Messer

Na jó, az nem éppen apró. Csak mostanában végzett az Ender egy kb. 80x80x15mm-es "kütyüvel",
(0,15mm réteg). 14 órát ment.

szf

Nálam ez másodpercek![#kacsint]

xhadp99yn

ő elfelejtettem oda írni hogy 5db egyszerre de még tesztelés hogy mi a maximum amit lehet

nem rég csináltam 1 0.4 széles 20cm hosszú csíkot azt megjárattam 300mm/s sebességgel azt néztem mennyinél kezd nyomtatni de maga a váz nem nagyon érezte

5yfyyj67

Egyelőre hobby, aztán majd kiderül.
A nagyobb felbontást apro dolgoknak gondoltam,nem egy vázának. :)
100-150-nél nem hiszem hogy akarnék többet raforditani. Addig biztos nem, míg hasznot nem tudok vele termelni.

5yfyyj67

Mivel nyomtatsz?

000000000

FDM nyomtatás bárkinek elérhető kis pénzért bérnyomtatás ezel már szinte reménytelen (haszon szerzés)!
Több esély van ha SLS,DLP használsz de ez nagyobb befektetés![#csodalk] ...