Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Kedves Kollégák!

2026.04.18-án szombaton ismét megrendezésre kerül a debreceni Hobby CNC találkozó.
Egy kis nosztalgia, múltidézés, tudás megosztás, és minden ami szokásos volt eddig is a találkozókon.
A változatlanul a korábbi találkozók helyszíne lesz ismét az otthona a rendezvénynek.
Debreceni Képző Központ Nonprofit Kft.
Debrecen Budai Ézsaiás 8/A

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

B.Zoltán

Valaki használt már ezPrint filamentet?
Az eMAG-on 4300Ft, vajon lehet-e normálisan nyomtatni vele?

keri

Simán HOME pozícióra beállítod a tetszőleges oldalát, arra fog kalibrálni és a másik oldali kapcsolót érinteni sem fogja.
Van olyan beállítás is amikor azonnal megszakít minden mozgást ha érinti a kapcsolót, az működni fog ugyan úgy ahogy a CNC-n, mivel ott nem számít az oldal.

xmkwac9

Ha jól emlékszem, akkor a végálláskapcsoló 3 pinjéből (föld, jel, táp) a tápot szoktam kihagyni, a kapcsoló alapból zárt (NC) felét kötöm be. Így, ha véletlenül le van húzva a végálláskapcsoló kábele, akkor is jelez.

000000000

1és2 közé még egy 100n is raknék ellenállás és a kondi hiánya hosszabb kivezekelésnék zajt vissz a vezérlőbe (anternaként) működik kábelezés!
hidegítésnek hívják...[#rolleyes]

http://reprap.org/mediawiki/images/4/48/Mechanical_endstop_wiring.png

zip0ji0se

Köszi a válaszkat. Kipróbálom őket aztán kiderül.

zozo

Adjak rá egy CO2 motort? -Ahhoz pont jó a súlya. [#vigyor]

wt8g4i4

hurkapálca helyett javasolnék szalmaszálat a törzs elemire :D

000000000

feszültségtől reped (csavar) sarkai foton PLA![#levele]
Nincs feszültség a csavar meg húzása alat csak gomb funkció a pla gomb de AZ anya kicsit szorosan ment a helyére de az a kis feszültség ezt csinálta idö kb 3 hét UTán..40% kitöltés...

keri

A hurkapálca kiváló modell építő anyag.
Persze csak az amelyiknek a rostjai végig futnak, de fenyőléceket használtunk az ilyen elemekre régen is.
A merevítő bordákra meg burkolatra balsa fa, meg japán papír, feszítő lakkal.

keri

Milyen anyag ez?
Nekem még nem volt ilyen gondom.

000000000

Pla!
Volt eből az anyagbol exruder kar ott egy rugó nyomás alat volt az is eltört 4...5 honap után!

d30xhrezp

Köszönöm,nem! Lényegében a nyomtatót próbálom valamire használni,de nem akartam békát,sípot stb.nyomtatni.
Így ami eszembe jut,megnézem milyen lesz.[#smile]

keri

Azt elsőre is el tudtam olvasni hogy PLA, [#vigyor] csak arra vagyok kíváncsi, milyen gyártmány?
Nekem még nem volt ilyen bajom PLA-val.

szf

Újabb doboz készült. (Fekete)

000000000