Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Kedves Kollégák!

2026.04.18-án szombaton ismét megrendezésre kerül a debreceni Hobby CNC találkozó.
Egy kis nosztalgia, múltidézés, tudás megosztás, és minden ami szokásos volt eddig is a találkozókon.
A változatlanul a korábbi találkozók helyszíne lesz ismét az otthona a rendezvénynek.
Debreceni Képző Központ Nonprofit Kft.
Debrecen Budai Ézsaiás 8/A

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

frkdv6dyr

Nem nagyon sikerült megértenem [#conf] átolvasás után inkább még jobban összekavarodtam. De ami még jobban bosszant, hogy a Marlin az elején elvérzik amikor még csak a könyvtárakat csomagolja ki és installálja. Még csak az alapot fordítottam le belepiszkálás nélkül. Kicsit nem értem.

frkdv6dyr

frkdv6dyr

000000000

Utvonal nem találja mert szünet pont nem lehet a mapa nevében ezt vélem hibának!
Elsödleges helyet használj C meghajtó pl![#nyes]

000000000

PSoft

De ismerős az a fekete!

Mintha már valahol láttam volna.[#vigyor0]

frkdv6dyr

SUCCESS   00:09:28.119

eszembe nem jutott volna a szóköz [#falbav]

Köszönöm

xhadp99yn

Szép jó estét urak!
2. Próbálkozásnak el megy ugye?

wt8g4i4

A nagy kék F-en már lájkoltam :D de itt jó :D

000000000

valaki tapasztalt nyomtatási minöséget a 2 fuv tipus közöt?

PSoft

Mindkét típusnál találkoztam már csámpás "furatú"-val, sorjás furatkörnyékűvel, úgy hogy én...nem.

wt8g4i4

0,2-0,5 próbáltam haver gépén, semmit extra nem volt köztük, a kúposról könnyebben le tudtam szedni a ráégett pla-t kívül ennyi max. Talán ez kúpos végűt olcsóbb gyártani

000000000

B.Zoltán

Nekem a hegyesebb fúvókával a Petg-t szebben nyomtatja, de lehet véletlen is.
Ami azt jelenti, hogy nem keletkeznek kihagyások a nyomtatáson.
Talán jobban el tud menni fölfelé a hegyesebb fúvókánál a "takony".

Az Enderen hegyes a fúvóka az szépen nyomtatja a Petg-t, most kihegyeztem a másik nyomtatón is, nem kiabálom el, de úgy tűnik jobb lett.
Ha biztos leszek az eredményben, beírom.

A múltkori Spektrum filament problémát is sikerült megoldani az Ultimakeren is, nagyobb rúgóerő az extrudernél, és 2,5mm lyuk a filamentnek, hogy ne feszüljön be ez a hullámos szál.

000000000

Tied milyen bovdenes vagy direkt exrd?