Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Kedves Kollégák!

2026.04.18-án szombaton ismét megrendezésre kerül a debreceni Hobby CNC találkozó.
Egy kis nosztalgia, múltidézés, tudás megosztás, és minden ami szokásos volt eddig is a találkozókon.
A változatlanul a korábbi találkozók helyszíne lesz ismét az otthona a rendezvénynek.
Debreceni Képző Központ Nonprofit Kft.
Debrecen Budai Ézsaiás 8/A

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Ez is egy megoldás, de igazából a Marlin Configban kell beállítani mit csináljon a szálcsere parancsra, és akkor a szabvány M600-as parancsra működni fog.

http://marlinfw.org/docs/gcode/M600.html

keri

Amúgy nem tudom hogy a 15-ös Curában van e filament change script, de ha nincs akkor érdemesebb lehet megírni.
A 3.6-ban van.

000000000

Ép ezt mondom lehet vezérlőből ez jobb mert ott marad mindig csak hivni kell szeletelóből Mxxx is lehet de (akár egy nyomogombra is rátehető) .....

d30xhrezp

Könnyűszerkezetes gép. Idáig 79gram .

Rabb Ferenc

Ha már mindenáron 3D... akkor egy Clark-Y profil talán előnyösebb lett volna mint ez a kissé sarkos változat.

000000000

hütés nélkül nemsokat ért ez a teszt....[#sniffles]

uj aztal elkészült szilikon 750W (900W valos pid első felfutásal)...

d30xhrezp

Most az előnytelenebbet részesítettem előnyben.[#csodalk]

szf

Kipróbáltam amit ajánlottál.
Maximálisan megfelel számomra.
Megáll amikor kell, vár addig amíg elvégzem a szál cserét. És gombnyomásra megy tovább.

frkdv6dyr

Volt szó itt a Bigtree SKR 1.3-ról nem rég. Mivel a jelenlegi CTC Replicator 1 Dual procija cserésnek bizonyul, gondoltam először kipróbálok én is egy 32bit-es alaplapot [#kacsint]

Jelenleg programozás előtt itt áll a dolog. Kábelezésnél döbbentem rá, hogy a fan kimenetek csak vezérlések, ezért a sufniban talált két dual relay fog ideiglenesen közreműködni.

Ha valakinek konkrét tapasztalata van ezzel az alaplappal, privátban megoszthatna velem egy-két intelmet mielőtt végtelen loop-ba kezdek valami szívatós dologgal. [#falbav]

000000000

Ezel kiprobálnám RepRapFirmware Marlin2 még nyügös...

frkdv6dyr

Első ránézésre ez karakteres kijelzőhöz van, de még nem néztem bele. Az tény, hogy a Marlin már most szórakoztat pedig csak az első részeknél tartok [#falbav]

morvfer7

Köszi az infót!
Mint írtam, nem ismertem, de jó tudni, hogy minden ok vele.

000000000

Online (böngésző) felületen tudod kezelni a vezérlőt sd van minden ami kell ezt futatja a firmware a mcuban![#vigyor]

frkdv6dyr

most már kivesézem [#taps]

zip0ji0se

Sziasztok!
Az alibbi dologra kellene válasz. Mechanikus végálláskapcsolókat raktam a gépre és sorba vannak kötve párosával. Így, hogyan tudom a kártyához illeszteni, mivel ott  van ugye max és minimum oldal, vagy egyenként kell bekötnöm őket. A cnc-nél elég a sorbakötés. A 3 pinre szükség van, vagy valamelyiket kihagyhatom.
Még a kártyavétel elött csináltam így. Ha lehet nem bontanám meg, csak ha nagyon muszály.