Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Kedves Kollégák!

2026.04.18-án szombaton ismét megrendezésre kerül a debreceni Hobby CNC találkozó.
Egy kis nosztalgia, múltidézés, tudás megosztás, és minden ami szokásos volt eddig is a találkozókon.
A változatlanul a korábbi találkozók helyszíne lesz ismét az otthona a rendezvénynek.
Debreceni Képző Központ Nonprofit Kft.
Debrecen Budai Ézsaiás 8/A

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

PSoft

"Hogy áll?"

Kérlek szépen...
Érdekes egy szerkezet ez...áll az asztalomon, de közben megy is, forog a szinkronmotorja, lapoz rendületlenül.
Néha rápillantok, halálpontos.

Házikója még...nincs.

szf

PSoft

000000000

Valaki tudja e kinai FOTEK ssr bemenet áram korlátos -e?

PSoft

Kíváncsi lennék ennek a "kockának" vagy tesztnek a nyomatára.
Kinél milyen, mondjuk 0,15-ös réteggel?
Thingi...

000000000

Ha kész az asztal kinyomtatom 4 rugó miat elakad a finis [#boxer]

PSoft

Egy "szokatlan" tárgyhűtés megoldás.
Érdemes lehet az elvet továbbgondolni, saját gépre "faragni"?[#nemtudom]

000000000

Nem is az egész nyomtatódat legalább a fejet le modellezheted egy cad  és aztán bármit meg szerkezhetsz rá...  sajnos az stl végtermék..!
thingiverse kényelmes de egyedi alkatrészekkel nem nyújt megoldást![#vigyor]

szf

Ok. De milyen színű legyen?

PSoft

xhadp99yn

Jelentem nekem ilyen lett
 az alsó rész hibátlan szerintem a többi meg hát ja
Hiába van vissza húzás folyás az van + tárgy hűtés nincs
220°60° 0,1 réteg

B.Zoltán

Én is kinyomtattam ezt a 20x20-as XYZ-t.

0,15-tel nyomtatva az élek ragyásabbak, mert nyomtatás közben deformálódnak (fölhajlanak) a ferde részek sarkai. Lehet, hogy még nagyobb hűtés kellene neki, vagy ettől is kisebb sebesség.

0,2-vel szebbek az élek, mert már nem hajlanak fel a sarkok annyira, pedig ez gyorsabban lett nyomtatva. Pókhálós meg azért lett, mert visszahúzáskor a Z-t emeltem, és ilyenkor pókhálókat gyárt. Ha nem emelem, akkor nincs ilyen probléma.

xhadp99yn

[#worship] van mit gyakoroljak

000000000

probáld ki 0,25 ..0,3 fuvokát 0,15 réteghez!

PSoft

Köszönöm mindkettőtöknek...

Három példányban nyomtattam a 20x20-ast, balról jobbra, 0,1 - 0,15 - 0,2 rétegvastagsággal.
Egyéb paraméterek azonosak voltak, mindhárom rétegvastagságnál.
Visszahúzás -dierkt extruder- 2,5 mm sebesség 30 mm/s, "Z" emelés nincs, fúvóka 0,3 mm.
Számottevő különbség nincs a három nyomat között, talán, 0,15-ös réteggel készült a legjobb.
A háttérben a negyedik, 40x40-es élhosszal készült, 0,15-ös réteggel, a többi paraméter ugyanaz mint a kisebbeknél.