Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Kedves Kollégák!

2026.04.18-án szombaton ismét megrendezésre kerül a debreceni Hobby CNC találkozó.
Egy kis nosztalgia, múltidézés, tudás megosztás, és minden ami szokásos volt eddig is a találkozókon.
A változatlanul a korábbi találkozók helyszíne lesz ismét az otthona a rendezvénynek.
Debreceni Képző Központ Nonprofit Kft.
Debrecen Budai Ézsaiás 8/A

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

pasz

Elérhetőségek
FreeDee Kft.
1134 Budapest, Angyalföldi út 5/b, 1. emelet (Lion Irodaház)
Telefon: 06 70 600 3784

PSoft

000000000

Elmult 3...4 napban felváltak a nyomatok az asztalrol minden beállítás ugyanaz amivel eddig melózót a gép sik üvegen kapton szalag a kaptonal történt valami szerkezeti átt alakulás mert 800 papir matitás után szintén volt uj nagy tapadás szoval ezt is cserélni kell időnként ami szin felületen semmi  sem látszot elváltozás...
Szóval ilyen is tud szopatni...[#levele][#eplus2]

Messer

Most nézem az ajtóknál nincs ott a nulla.
ajtók
Vagy a dudor, vagy a venti qrva drága.
Ezt egy 65.000 forintos Ender3 nyomigázta...
https://www.thingiverse.com/thing:1549453

szf

Én általában semmit nem használok az üvegen. Sőt amikor elhoztam az üvegestől felraktam és egyből nyomtattam rá. Elfelejtettem a nagy kapkodásban lepucolni. Volt, hogy az üvegről a fagyasztó segítségével jött le a nyomat.

De amióta a PSoft nyomtat és keni ragasztóval hát én is elkezdtem.
De most újból visszaállok alulemez és rajta a buil plate.

PSoft

Ezt meg, egy...minimál költségvetésű I3-as akril gép.[#smile]

000000000

sima pla 200/60c
Ha nincs tapadás az is felszakad Külsö sraf keztem de elcsavarodva felvált.... alkatrészeknél nem megyek 50% alá kitöltéses alap szabály nálam ....[#vigyor]

szf

Én az első réteget 230-on nyomtatom. Prototipust, ha engedi 1%-os kitöltéssel nyomtatom a Groot-is 5% nyomtattam ki.

000000000

Enyire nem mélyedek bele a finom beálitásokba elvesznék bene felét ugysem értem még...[#conf]
s3d alapot használom...

keri

Nem hisztek nekem.
Kapton, hajlakk, csiszolás....
Sima tiszta (tényleg tiszta) üveglap tapad a legjobban.
Próbáltam már mindent, ez a legjobb.

xhadp99yn

Sziasztok
én legalább 40 50 éves 3mm is üveglapot használok
és nem kell vele csináljak semmi max ablak tisztító papírtörlő

keri

Fagyasztó helyett.
Alkohol és desztvíz 1-1 keveréke. Egy fújás és pattog le a pla mintha muszáj lenne.
Sima vízzel hűtve is próbáltam nem olyan hatékony.

szf

Nekem nem működik. Fagyasztó majd megy vissza a helyére az üveg. Alágyújtok és ahogy meg langyul az üveg már pattanik is le a nyomat.

s7manbs8

Nalam kapton szalag nitrohigitoban oldott ABS - el bekenve, perfekt.

PSoft

Az a gondom, hogy nem tudom mitől működik,és mitől nem működik az üveglap.
Mert van, hogy rendesen tapad rá a cucc, minden kencefice nélkül,és van, hogy nem.
Az üvegnél, biztos, hogy az első réteg paraméterei a döntőek, hőfok, sebesség, vastagság...

Valamelyik nap nyomtattam PLA-t hideg, fűtés nélküli üvegre.
A stifttel kenve, ugyanúgy tapadt mint a fűtöttre.