Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Kedves Kollégák!

2026.04.18-án szombaton ismét megrendezésre kerül a debreceni Hobby CNC találkozó.
Egy kis nosztalgia, múltidézés, tudás megosztás, és minden ami szokásos volt eddig is a találkozókon.
A változatlanul a korábbi találkozók helyszíne lesz ismét az otthona a rendezvénynek.
Debreceni Képző Központ Nonprofit Kft.
Debrecen Budai Ézsaiás 8/A

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

üveglapal keztem szintén én minden nyomtatás elöt még zsirtalanitok hogy biztos legyen denszesz vagy clean
Kaptonal mért rosszolnék pluszba ha az űveg jol tapadna?
De szerintem ez a kinai pla zsugorodik ennyire amit már irtam itt még másal nem nyomtatam  volt tpu 5..10m amit probáltam ...[#rolleyes]

s7manbs8

Ezt a kaptont ABS oldattal azert komalom, mert akkor mindegy mi fajta anyagot nyomok, mindig jol tapad.

000000000

ABS miben oldod kloroform?

s7manbs8

Aceton vagy nitrohigitoban.

PSoft

.

000000000

Valaki ismer egyszerűbb szoftver (zbrush) tol amihez kisebb szobrászati tudás is elég ?

szf

Tetszik a főnökömnek!
Paraméterek?

guliver83

Nagyon jó lett!
Te mindig ilyen sebességekkel dolgozol?
ÉN szeretek száguldozni! :)

PSoft

Ahogy az első képen látod.
A "hárombetűs színű" PLA...[#nyes]
205 fokon ment a fej, asztal 60 fok.
A 0,2 réteggel nem igazán "szép", 0,1-el jobb lett volna.
Az idő, valahol 7-7,5 óra között volt.

Spirál kehely...

szf

PSoft

Nem!

Most a csúszkát 100%-on hagytam, -ráért, éjszakai műszakban ment- én meg...elmentem aludni.[#nyes]

Általában, 150-200% között van a "csúszka", de van, hogy 250-en áll.

PSoft

Jahhhh....[#falbav]

40 mm/s 1,5 mm.

dtb

Ez már kereskedelmi termék! [#taps] Gratula!!!

PSoft

Jahhhh...

Jó ízlése van a "főnöködnek"![#kacsint]

szf

Hány W-os fűtőbetét kell ha folyamatosan 1-es fúvókával akarok nyomtatni? Van valakinek erről valami tapasztalata?