Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Kedves Kollégák!

2026.04.18-án szombaton ismét megrendezésre kerül a debreceni Hobby CNC találkozó.
Egy kis nosztalgia, múltidézés, tudás megosztás, és minden ami szokásos volt eddig is a találkozókon.
A változatlanul a korábbi találkozók helyszíne lesz ismét az otthona a rendezvénynek.
Debreceni Képző Központ Nonprofit Kft.
Debrecen Budai Ézsaiás 8/A

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

2vkx6unz

Értem én, csak az A itt a filament keresztmetszete: márpedig az r^2*PI azaz (1,75/2)^2*PI vagy (D/2)^2*PI és nem (1,75*1,75/2)^2*PI... a linken véletlenül azért lett jó az eredmény mert ott (1*1/2)^2 volt ami éppen 0,5^2...

Szóval jól számoltad ki csak nem jól volt leírva. Ha azaokkal a számokkal a beírt képlet szerint végigszámolod akkor 140W lenne az eredmény.

keri

Devil Design-van egy csomó, PLA, PETG, ABS+. Még nem volt vele gondom. Jó anyagok.

s7manbs8

Itt rosszul van irva:

A=(1.75*1.75/2)^2*PI  szál felülete    helyett

A=(1.75/2)^2*PI  szál felülete  D=1.75 mm atmero

s7manbs8

harima

harima

PSoft

Ugyanezt tudom mondani a Herz-es filamentekről is, minden paraméterében jók, még eddig nem volt gondom velük.
Viszont, ha nem akarsz ősz hajszálakat, ennek a gyártónak a PLA-ját...kerüld nagy ívben.
[#t9p22828#]

harima

szf

Felkapott lett....

szf

Felkapott lett...

PSoft

A rezest nem látom...hol van?[#vigyor2]

szf

A türelmetlen "megrendelőm" még melegen elvitte. De a fekete is nagyon kelendő.

000000000

szf

Ez [#1068@PSoft] , hogy áll? Be van már dobozolva