Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Kedves Kollégák!

2026.04.18-án szombaton ismét megrendezésre kerül a debreceni Hobby CNC találkozó.
Egy kis nosztalgia, múltidézés, tudás megosztás, és minden ami szokásos volt eddig is a találkozókon.
A változatlanul a korábbi találkozók helyszíne lesz ismét az otthona a rendezvénynek.
Debreceni Képző Központ Nonprofit Kft.
Debrecen Budai Ézsaiás 8/A

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

PSoft

A 0,15-ös réteggel készült 20x20-as, kicsit közelebbről...

B.Zoltán

Ez egy jó teszt volt a nyomtatónak és nekem is.
Lehetett tanulni vele.
Kösz, jó  hogy beraktad.

Nekem is most lett egyértelmű, hogy Z emelést csak nagyon indokolt esetben érdemes használni, pl doboz nyomtatásnál nekem, ahol keresztezi a doboz oldalát az üresjárat.
Valószínűleg érdemes lesz nekem is venni 0,3 fúvókát.

Ja, és jó lenne, ha olyan éles képeket tudnánk bevágni, konvertálás után is, mint te.
Lehet, hogy a telefon mégsem elég ide, nincs jó optikája!

PSoft

Én is így gondolom.
Nyomtattam már régebben is ezt a "tesztet", talán...mutattam is akkoriban.
Lényegében egy adott anyagra/filamentre, jól be lehet vele állítani a nyomtatás paramétereit.
Hőfok, sebesség, folyás, visszahúzás, hűtés, stb.
Most megint azért került elő, hogy pontosítsak a beállításaimon.

Régebben, én is favorizáltam a "z" emelést, szinte mindig azzal nyomtattam.
Igen ám de rájöttem, hogy azzal csak "áthidalok", vagy elegánsan megkerülök más egyéb beállítási problémákat.

Írtad lentebb, hogy...

Idéz...nyomtatás közben deformálódnak (fölhajlanak) a ferde részek sarkai.

Lehet a hűtés elégtelensége, lehet magas a sebesség, mint ahogy írtad is...
De lehet a túl rövid -beállításokban nullán hagyott, vagy alacsonyra állított- rétegidő problémája is.

Ha kevés a rétegidő, ilyen pici "vacaknál" mint ez az XYZ is volt, nincs elég ideje hűlni a rétegnek mire megint odaér a fej föléje,és már rakja rá a következő réteget.
Ha kellően hosszú a rétegidő, a Cura tudni fogja, hogy lassítania kell, és meg is teszi.

Milyen falvastagsággal nyomtattál?
Ilyen aprón tagolt testeknél, a falvastagság csökkentésével is lehet látványos javulást elérni, még akkor is, ha a kitöltést nagyobbra választod hozzá.

Egy mezei Nikon Coolpix-el szoktam fotózni, de telefonnal is, ha épp az van kéznél.
Szerintem, azok a képek se rosszabbak, mint a Nikonos képek.
Én semmit nem konvertálgatok a feltölteni szándékozott képeken, megteszi azt a Fórum rendszere helyettem.[#kacsint]

zip0ji0se

Sziasztok!

Nézegetem így kényszer pihenés közben, hogy miket alkottok. Jók![#taps] Remélem egyszer eljutok idáig, de előbb túlkéne jutnom a programozás rejtelmein.
Gondoltam így a kényszer pihenés alatt neki ugranék.AA
Néztem már egy csomó videót róla, de mivel az összes angol nyelvű, így nagyon nem megy. Látom, hogy mit csinál, de érteni is szeretném amit csinálok.
Én a Marlin 2.0 szedtem le és nézegetem is, de el kéne indulnom valahonnét. Tudna valaki magyar nyelvű videót ami egy kicsit szájbarágós, vagy leírást róla.
Néztem a Nagy Attila féle videókat, de Ő sem az alapoktól kezdi a programozást.A kártya amire felraknám A BIG. SKR V1.3 32 bit-s.

szf

Milyen kijelzővel házasítod?
Hol akadtál el?
Miért vagy kényszerpihenőn?

B.Zoltán

A falvastagság 0,8 volt, a rétegidőt a 0,2 változatnál módosítottam, jobb is lett.
Ilyen kis területű nyomtatásnál nem szabad sietni, úgy tűnik, a hűlés fontos.
Mostanában kezdtem használni a Z emelést, de mostantól csak nagyon indokolt esetben fogom.
A nyomtatási idő a 0,2-esnél 18 perc volt, a 0,15-nél 27p körül.

zip0ji0se

Kezdjük a végéről. Egészségügyi akcióm volt pénteken délután a roham mentősökkel. Kihívtuk őket, hogy segítsenek elrakni a tűzifát,de inkább bevittek a H betűs egységbe a sürgősségire. Mivel nem tudták megmondani, hogy mi volt a gond haza engedtek.
A kijelzőt egyben vettem a kártyával. BIG TFT35 V1.2
Még nem volt elakadás, mivel még nem csináltam még hasonlót sem, így még csak gyűjtöm az infókat, hogy hogyan kéne és mit átírni. Néztem az Attila videóit és most találtam egyet amin talán elmerek indulni, de még nem volt merszem.
Még egyszer majd megnézem őket azt neki fogok. Nézésre egyszerűnek tűnik azt majd kiderül[#conf][#csodalk] Ha mégse menne majd sikítok.[#phone]

PSoft

Attila melyik videójára gondolsz?
Linkeld ide...

szf

Mindig csak a szórakozás......[#kacsint]
Szólj , ha nem boldogulsz. Hozd át, éjjel úgyis ügyeletes vagyok ráérek megfejtei.

xhadp99yn

kitartás jó móka marlint programozni állítgatni tuningolgatni

xhadp99yn

Szép jó reggelt az uraknak!
érdeklődnék ki milyen támasz beállításokkal használja a Repetier-host
mert nekek sikerült úgy be állítani hogy nem lehetettet ki törni

zip0ji0se

Konkrétan erre a kettőre.

Ezek alapján talán már eltudok indulni.
Van egy ilyen is ami még hasznos lenne, de ezt sajnos nem értem.

Remélem sikerült.

zip0ji0se

Na ez jól sikerült.
Akkor még egyszer.

wt8g4i4

Öröm és bodottáá félig :D Megjött az új laptop és láss csodát felismeri marlin frimwares mks sbase lapot sd kártyástól. A fw frissítést úgy csináltam ahogy javasoltátok és működik , binről cur lesz. Viszont a második frissítés óta nem látja mint "usb " egy pillanatra felvillan hogy látja de el is tűnik. csak a portok között szerepel marlin felirattal. Ezt mivel sikerült elérnem illetve hogy állítom vissza ? Köszi

000000000

sdröl ragd vissza a régi marlint firmware fájlt... mert csak az emulált usb tünt el valoszinü!