Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Kedves Kollégák!

2026.04.18-án szombaton ismét megrendezésre kerül a debreceni Hobby CNC találkozó.
Egy kis nosztalgia, múltidézés, tudás megosztás, és minden ami szokásos volt eddig is a találkozókon.
A változatlanul a korábbi találkozók helyszíne lesz ismét az otthona a rendezvénynek.
Debreceni Képző Központ Nonprofit Kft.
Debrecen Budai Ézsaiás 8/A

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

wt8g4i4

A bekarikázott rész be volt kapcsolva azóta nem jó.

000000000

Bekapcsoltad sd kezelést !
fat32 kell egy sd formázni mks feldugni eröl tudsz firmwart is frisiteni!
rearm résztől....
link

wt8g4i4

Köszi a linket az angol tudásom nem a legjobb és a gúúgliban nem bízom, jól értem a lépéseket ?

megyek youtubra :D

000000000

pedig az szépen leirja..
bootloaaderes részbe ne kavarj bele az jó helyen van (icsp) azt ne bolygasd el!

wt8g4i4

Igen korrekt módon leírja, de jobban szeretem nézni, találtam is rá egy hasonló videót.

Viszont az mks lapon nincs jumper amit át tudnék rakni usb re

Formázás  3. pontja keresse meg a piros áthidalót a re-arm táblán az alaphelyzetbe állító kapcsoló mellett. Mozgassa az áthidalót az ,,USB" (jobbra) helyzetbe, hogy a táblát az USB-port táplálja.

ugye ha jól értem itt már a lapon kéne állítani,na de mit ha nincs jumper ?

000000000

Ez nem tünik bonyolultnak..[#vigyor]

wt8g4i4

A Legjobb videót linkelted be :D  Na itt átrak egy piros jumpert 5,5V-USB re. Az én lapomon nincs ilyen felirat. ez miatt akadtam el, hogy itt mitévő legyek. Valamint kell egy usb-s kártyaolvasót szereznem. :D Az én lapomon egy 3-5,5V és egy 16-32 bites jumper van.

000000000

Lehet javitotak modszeren ha sdn észleli a bootloader a firmware álományt dc inditáskor elinditja a feltöltést!
vagy dc inditáskor előt reset gomb lenyomása is lehet (flashalési mod) kiválasztás ennek olvas utána...
más nem jut eszembe

wt8g4i4

Én is erre tippelek. Amúgy egy másik sd re a régi firmvare-t rárakom az nem állítja vissza ?

A végére infós zseni lesz belőlem :D  Sokkal jobb volt a régi módszer amikor mindenre elég volt az enter püfölése :D

000000000

Ezt mondom ami kezelte normálisan az usbt...
Eröl a laprol rakj már fel egy fotot (felül nézet)!

wt8g4i4

Ez lenne az !

000000000

pedig ott van!
J1 jumper (boot) stab ic mellet![#smile]

000000000

2vkx6unz

A J4 jumper az 5/3,3V a végállás kapcsolóknak a tápfeszültségét határozza meg ha aktív végállás kapcsolóid vannak. Ha 3,3V-on van akkor ez is okozhatta, hogy nem ment megfelelően az optós végállás kapcsoló.

A J1 a Bootloader-hez kapcsolódik, szerintem nem kell(ene) piszkálni, bár a funkciójára vonatkozóan nem találtam semmit pillanatnyilag. Annyit megjegyeznék, hogy a Kínai MKS SBASE és az eredeti Smoothieware lábkisosztása a rajzok szerint eltérő ehhez kapcsolódóan. Az MSK rajzán az I-boot a 2.10 portra (53)láb van tervezve míg az eretedi doksiban a 2.10 port, de 51-es láb. Szóval valamelyik rajz nem OK. igaz vezérlő adatlapját nem néztem meg.

A 16-32 jumper meg a mikrolépést állítja.

wt8g4i4

Igen ezek nekem is így vannak beállítva. A smoothie verzió sincs elvetve, de ahhoz többet kell utána olvasni.

Most az új laptopon elsőre a marlinos megoldást akarom megcsinálni, utána a "gyári" programját.