Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Kedves Kollégák!

2026.04.18-án szombaton ismét megrendezésre kerül a debreceni Hobby CNC találkozó.
Egy kis nosztalgia, múltidézés, tudás megosztás, és minden ami szokásos volt eddig is a találkozókon.
A változatlanul a korábbi találkozók helyszíne lesz ismét az otthona a rendezvénynek.
Debreceni Képző Központ Nonprofit Kft.
Debrecen Budai Ézsaiás 8/A

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

Farkas Ádám

Fa hatású PLA val... csak még nem jöttek meg a full range hangszórók hozzá :)

vjanos

Nem csináltam még ilyent, de szerintem szinenként külön STL-t kellene kiexportálnod aztán a curába betölteni.

Itt valami hasonlót taglal, kérdés hogy a nem ultimaker géppel hogy megy majd :)

s7manbs8

000000000

Réteg objektum ami külön szin vagy alaksajtolás mind külön stl de a lényeg hogy az adott pozícióba marad (kordináta rendszere) átemeléskor ...[#kacsint]

Farkas Ádám

Én erre gondoltam, 2 percnél, rá tud kattintani a két külön színre:

https://www.youtube.com/watch?v=RE-ZgJ5vzXk&t=122s

000000000

leg elején a lényeg 2 model egymásban 2db stl![#vigyor]

000000000

Farkas Ádám

igaz,...
 meg is próbálom

B.Zoltán

Itt is két színnel nyomtat, de egy STL filéből.
A prusa slicerrel is, meg lehet csinálni, hogy álljon meg a színváltásnál.

xhadp99yn

ha külön szinenként akarod kinyomtatni majd össze rakni akkor szét kell darabolni az stl t Repetier-hostak meg cura val is meg lehet csinálni majd külön stl re elmented és máris nyomtathatod de ha elküldöd megcsinálom szivesen

keri

Ha csak ilyen két rétegű színt akarok én simán beszúrom a gkódba a megfelelő magasságba a szálcsere parancsot.
Névtáblát csináltam így, illetve amikor POM anyagot nyomtatok, az nem tapad semmihez...kivétel a meleg PLA.
Így az első réteg PLA, a többi POM, és nincs gond a tapadással.

szf

Van erre valami leírásod vagy linked? Vagy te tudsz csinálni egy kis útmutatót?

xhadp99yn

Repetier-Host vagy Cura érdekelne ?

szf

xhadp99yn

kicsit macerás de műkszik

pont egy nagyon sok darabbol álló stl t raktam 19db