Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Kedves Kollégák!

2026.04.18-án szombaton ismét megrendezésre kerül a debreceni Hobby CNC találkozó.
Egy kis nosztalgia, múltidézés, tudás megosztás, és minden ami szokásos volt eddig is a találkozókon.
A változatlanul a korábbi találkozók helyszíne lesz ismét az otthona a rendezvénynek.
Debreceni Képző Központ Nonprofit Kft.
Debrecen Budai Ézsaiás 8/A

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

wkbgzy80t

Szia,

Kösz a tippet, de sajna nem ez az, kifejezetten emlékszem, hogy tarka barka meg ilyen kevert szín zödes pla-t árultak kifejezetten olyan célra, ahol nem számít a szín.

Valami hótegyszerű weboldal volt.

wkbgzy80t

Bocs, tényleg ez az, a kucsszó a színkifuttatott volt, és tartanak is.

Kösz!

000000000

Faternak csinálnék egy teljes alsó/felső fogsort vele![#vigyor]

keri

Csak neked, kölcsönadom az enyémet.
Van egy fólia a tálca alján azt vegyél nekem egyet, mert már elég vacak ami rajta van. Nem vészes az ára.
Meg ha elcseszel valamit akkor az LCD szokott törni. Na ez mondjuk elég drága, de ha fizeted törés esetén (én még nem törtem) akkor játszatsz vele.

xmkwac9

Ez milyen nyomtató? Arra vagyok kiváncsi, hogy lehet LCD-t törni egy nyomtatóban.
Azt már tudom, hogy a postán hogyan tudnak LCD-t törni: gondolom elsőre nem fért be az autóba/repülőbe, aztán jól rávágták az ajtót és végül csak sikerült. [#nyes]

keri

Azért remélem elkérted a panaszkönyvet.

A gyantás nyomtatón nagyon egyszerű LCD-t törni.
Mivel itt nem a kezelőfelület hanem a gyanta rétegeket világítja meg alulról, ezzel megkeményítve a kívánt rajzolatot.

Ha valami szemét belekerül a gyanta tálcába, pl. az előző nyomtatásról letört kis darab, akkor a következő nyomtatásnál, amikor a tárgyasztal felülről belemerül a gyantatálcába, szépen be tudja nyomni az LCD-t a szennyeződésen keresztül.

Mivel a gyanta átlátszatlan, illetve ha átlátszó akkor is a szemét színe is pontosan ugyan az mint a gyantáé, ezért látni nem lehet. Nyomtatás után és előtt ki szoktam gereblyézni nehogy benne maradjon valami, de mivel a gyanta sűrű, ki tudja kerülni egy kisebb darab az átvizsgálást.

Persze még nem volt ilyen balesetem, de csak azért mert figyeltem rá, illetve többnyire ki is ürítettem a tálcát, akkor meg visszamaradnak a szennyeződések.

keri

xmkwac9

Így már világos, köszi!
A gyantás nyomtatókat nem ismerem, azt hittem mindegyikben lézer van.

keri

Van olyan is, de azok drágák, mert egy elég jó galvó kell hozzá (különben lassú lesz). Meg asszem a lézert nem is tudják olyan picire lefókuszálni mint itt a pixeleket.
Cserébe nagyobb a munkafelület.

PSoft

Áááá...

Köszönöm, de nem élnék a kínált lehetőséggel.
Magamat ismerve...félek, hogy minden fontosabbat felülírna a "játék".[#nyes]

PSoft

Én először...magamnak![#nyes]

laaci

Akár 25um-ra is lehet fókuszálni a lézert az nem gond, de a tükör mérete már problémásabb.

Ezért volt, hogy a lézeresek se túl nagy méretűek. Most csinált a FormLabs egy nagynak számítót Form 3L
A lézeres rendszer működéséről egy videó

Mondjuk árban egyet értünk. A Form 3L cirka $15000.

keri

Én akkor a régebbit néztem, ott valami 100um volt, de már az is iszonyat drága.
Más kérdés hogy a 100um sem kifejezetten nem rossz.

000000000

Ezek mért ilyen olcsok?

link

000000000

jaj ez száritó