Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

RJancsi

Eddig nem próbáltam. De őszintén szólva a 0,06 és a 0,1 mm rétegvastagság között sem találtam különbséget még nagyítóval sem. Talán ha valami enyhe lejtőt nyomtatnék azon jobban látszanának a "rétegvonalak" mint a térképeken.
Lehet, hogy rajzolok egy 1:10 vagy 1:20 éket és kinyomtatom különböző rétegvastagsággal, hogy mi történik.

PSoft

Valószínű, igazad van.
De azért...kipróbálhatnád.:)

RJancsi

Részeredmény már van. Csináltam egy változó lejtésű részekből álló "valamit". A 0,6 0,4 0,3 0,2 rétegvastagság már kész, ezek gyorsan mentek. A 0,6 mm teljesen használhatatlan, a 0,4 elég durva és némi rétegelválás is van benne. 0,3 mm-től már egész jó, de nagyon látszanak a "lejtőkön a lépcsők. Megpróbálom még a 0,1 és a 0,05 mm-t.
Lejjebb nincs értelme lemenni, szerintem az Ender 3 váztól nem kell többet elvárni. Ha mind a 6 darab elkészül lefotózom. Addig is a test:

PSoft

Köszönjük![#eljen]

000000000

szf

Jó ez a fityisz. Honnan szedted le?

csendesj

Igen hosszú vékony formák nyomtatására kellene.
Az már biztos hogy az asztal állni fog és az extruder
mozog mindhárom irányba.
A fűtésen még nem gondolkodtam az majd kiderül menet közben hogy kell-e.
Viszont a 4 orsó meghajtása még mindig kérdéses, olyanok véleményére lennék kíváncsi akinek van ilyen vagy olyan megépített gépe és vannak gyakorlati tapasztalati.
A másik nagy kérdés még mindig az extruder.
0.8-1mm körüli fúvóka esetén szerintetek milyet érdemes használni?
Vezérlésben pedig  merlin-ben gondolkodom.

csendesj

Ja és a maró is felmerült lehetőségként de szerintem drágább sokkal mivel sok a veszteség és ez csak egy gyártási segédeszköz ami kb 1 hét után megy a kukába.
Ezért gondolkodom a későbbiekbe hogy a már fölösleges sablonokat ledarálom és újra felhasználom.
De ez egy későbbi projekt:)

RJancsi

Megvártam, míg kisüt a Nap, hátha jobb fotót tudok lőni a próbálkozásaimról. De nem. :(
Élőben sokkal jobban látszik a különbség főleg a finomabb felbontásoknál.

PSoft

Köszi![#eljen]

Ezek szerint, nem írtam nagyon nagy hülyeséget lentebb.
[#t9p21706#]

000000000

Ezek hütésel készültek?

PSoft

guliver83

Tud valaki ajánlani valami érdekes nyomtatható játékot gyereknek?

RJancsi

Az én gyerekeim 29/32 évesek. Gondolom nekik más játék kellene mint akire Te gondolsz. [#awink] Szóval hány évesnek kellene? [#conf]

xhadp99yn

szia esetleg ez? én csináltam
5x5mm v 5x6mm mágnes kell hozzá meg 12mm csapágy golyó

DIY Geomag