Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

Lehet én tudom rosszul?[#wilting]
Hogy az fuvoka átmérőnek veszem felét a réteg vastagságnak?[#rolleyes]
Amit tapasztaltam igy jobban összetapad a réteg és szebb is a réteg...[#vigyor0]

000000000

Kis fuvokát cimke készitésre szántam ami kevés meló hisz ezek gyorsan bedugulnak de valami mk3 2 fogas exruderel jobb megoldás lenne valószínű ami erős..[#wilting]

PSoft

Én, nem tudok, vagy nem hallottam ilyen szabályról.
Lehet, nálam ezért működik?

keri

Nem szebb, de jóval kisebb [#nyes]

keri

Nyomtatás közben lépést téveszt akkor eleve rosszul csináltad. Olyankor 1 motorral is lépést téveszt és ugyan úgy dobhatod el.

keri

Én is így veszem.
1/2-2/3 maximum a fúvóka átmér 3/4-e.

000000000

Milyen vezérlő lessz?

Asztal mozgatásra szinkron emelés ami fontos több motornál növeled a nagy hibákat!
Nekem az Y csak elektronikus ismétlés van vagyis 2 motor 2 vezérlő firmware y+y látja de azt tudjuk ez nem szikron mert van idő csuszás az mcu 2 y pin időbeli kapcsolása közöt !
A mechanikai szinkron hajtás a legjobb!

keri

Hiába erősebb.
Nekem amikor bedugult szétnyomta a tefloncső csatlakozásait.

PSoft

Nyilván kisebb furatú fúvókával, egy  aprón tagolt, részletgazdagabb nyomat, szebben/valósághűbben, pontosabban készíthető el.
Viszont, mint ahogy @keri is írja, macerásabb lehet a nyomtatás.
Írod Te is, nagyobb a dugulás esélye, erősebb extruder kellhet, stabilabb/biztosabb tolással, stb.

keri

Persze ettől még használhatod a kis fúvókát, nekem is szép részletgazdagon nyomtatott, csak mondtam hogy elég macerás. Ha nem muszáj nem erőltetem a 0.3-as alatti fúvókákat.

keri

Nyomtathatsz vékonyabb réteggel, csak nem optimális.
Szebben nyomtat egy 0.2-es fúvóka 0.1-es réteggel mint  0.4-es.

000000000

ja ez csak az én logikám![#vigyor]
Nincs le irva sehol ez..[#rolleyes]

000000000

000000000

Nem tudom mi hátránya egy motoros megoldásban. Szerintem egy motor egyszerű, jól megy, nem kell autolevel sem ha jól van beállítva az asztal.

keri

Az autoszintezés egy lehetőség, szolgáltatás. Amit egy motorral nem lehet megcsinálni.
De egészen nyugodtan lehet szíjazni is. Nem mondtam hogy rossz megoldás, csak más.
Szerencsére nem csak egy jó megoldás van [#vigyor]
Majd építés közben eldönti hogy mi a fontos neki.