Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Persze kísérletezni szabad [#vigyor]Várjuk az eredményt.
Hűtés szerintem kell, mert a heatbreak lényege, hogy rövid távon vált melegről hidegre, és ez adja az akadályt a visszaolvadás ellen.
ha nem hűtöd akkor nagyon visszafolyik az anyag a csőbe, ahol már nincs fűtés, ott megdermed és eldugul, mert esélye sincs visszaolvasztani.

sunraw

Ezt nemrég találtam, gondoltam megosztom. :)

keri

Ez sima CO2 hegesztő?
Nem rossz ötlet. Házilag is megvalósítható.

Nekem az tetszik amelyik lézerrel olvasztja a fémet egy pontban, és fújják rá a fémport, így építi fel a munkadarabot. Annak a felülete is olyan szép mint egy precíziós öntvénynek.

sunraw

Huzalos, így Co, szerintem. Bár kíváncsi lennék, hogy milyen huzalt és védőgázt használnak.

szf

szf

Öreg barátom VFD órájához doboz prototípus készítés.

000000000

A kalap az gold?

szf

xmkwac9

Nekem az egyik nyomtatómon ilyen J-Head klón van:
https://reprap.org/wiki/J_Head_Nozzle#Mk_V
4-5 éve ilyeneket lehetett kapni az ebay-en.
Ebben a heatbreak fém de az afölötti részek PEEK-ből és teflonból vannak.
Mindig azt szokták felhozni a teflon hátrányának, hogy nem bírja a nagy hőt, de nekem ilyen gondom nem volt.
Nyomtattam J-Head MK V-el HIPS-et is, 250 Celsius fok körüli hőmérséklettel.

000000000

Érdekes a teflon elmélet az onszipantó helye szintén eből van de gyorsan el használodik de ott csak nagyon rövid ideig van 200..300c közöt![#wilting]

keri

Gyorsan? Nekem 30 éve eredeti van az ónszippantón.
Nekem sem volt még gond a teflon cső béléssel pedig nyomtatok 250fokon.
Valószínűleg a kínai teflon nem hőálló [#vigyor]

RJancsi

Lehet, hogy a kínai az nem is teflon, hanem teflin vagy deflon. Mint a többi hamisítványnál. [#nyes]

RJancsi

Nekem is van egy 8-10 éves ónszippantóm. Olyan mint az új. Igaz, sosem használom. [#nyes] Jobban szeretem a réz "ónszippantó" zsinórt.

000000000

Pot hegy a szippantó teljes ára volt valami történt vagyis kilágyult mert a belső méret lett nagyobb uj t-hegy passzolt a kiszúró hegyhez idö mulva 1,5x belefért már...[#nemtudom]
sajnos összetételbe nem látunk bele...[#wilting]

000000000

Azal is manipulál a vízszintes szemű CCA![#eplus2]