Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

2f428kduf

A szükséges hőfok 200 fok felett van, ezt tartósan elbírja a rézfólia ragasztója? Szerintem már lágyul.

keri

Egyrészt 130fok az abszolúte maximum amit bírnia kell. Másik hogy kényelmesen bírja az üvegszálas NYÁK lemez.
Sokan használunk ilyet, bár én nem fárasztanám magam a gyártással.
A boltban olyan sok van hogy még el is adnak belőle [#vigyor]

Másik hogy a nyáklemez púposodik a fűtéstől. Ezért manapság alulemezből van nem üvegszálasból a fűtött asztal. Az sokkal alkalmasabb erre a célra.

xhadp99yn

Sziasztok!
Annyi kérdésem lenne hogy nyomtatóhoz Z tengelyhez mekkora menetemelkedésű trapéz orsó ajánlatos?

keri

Gyakorlatilag mindegy.
Nekem 2mm-es emelkedésű van, de 8mm-es emelkedéssel is pont ugyan olyan jó, csak még gyorsabb is.

000000000

Aki még nem probálta nyomtatásra én meg tettem...

kimenet usb max 100mA terhelhető dcdc ennyit tud ami rajta van(kis négyzet) de a leválasztás a lényeg ha nyomtató részről kijutna a teljes tápfesz a pc felé usbn valami hiba okán..[#vigyor]

usb iso

PSoft

Idézha nyomtató részről kijutna a teljes tápfesz a pc felé usbn valami hiba okán

Van, tud valaki precedenst a vázolt esetre?

000000000

motor vezérlőd belső periféria 5v össze kerülhet a tápfeszel ha megdöglik (átütés)![#vigyor]

PSoft

Ahahhh...

A vezérlőre meg, rákerülhet a 230V ha...
Idézmegdöglik (átüt/összeég)
a táp.:)

000000000

A4988 még ttl szinten sincs védelem step/dir lábakon vissza juthat a tápfesz simán...

szf

Nekem megdöglött a laptopom alaplapja amikor próbálgattam az első nyomtatómat. Hogy mi jutott vissza annak nincs jelentősége.
Azóta én is leválasztót használok, főleg azért mint előttem is írták semmilyen leválasztás nincs.

000000000

2 állapot van (félvezető) teljesen átvezet (mosfet ,dioda..pl)ha tönkre megy ritkább a szakadás elhalálozáskor ezt jó észben tartani ...[#eplus2] clone félvezetőknél igencsak elterjedt szokás alul méretezési okok miat...[#levele]

guliver83

Milyen megoldások vannak egy több órás nyomtatás után, hogy a gép automatikusan kikapcsoljon, ha végez ?
Gondolok a teljes hálózat táp elvételre is!

Dakota25

Szerelj az asztal szélére egy karos billenőkapcsolót, illessz a kód végére egy olyan mozgást, amivel a fej átbillenti! [#nyes]

000000000

G/M kodbol is lehet pl egy pin inaktiv lesz ha vége a nyomtatásnak azal már tudsz vezéreni bármit relé stb...!
Szeletelőbe a finis scripnél beleteszed az aktiváló m/g kodot
 és mindig bele irodik a nyomat kodjába!..
Vezérlő / firmware , szeletelő?[#rolleyes]

guliver83

Én azért valami komolyabb megoldásra gondoltam!

Ha esetleg a beállított hőmérséklet nagyon felmegy vagy leesik !
Például ha a fej vagy az ágy főfokát nézem és ha kikapcsol bármelyik akkor egy bizonyos idő után kapcsoljon ki a gép és értesít esetleg.