Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

xhadp99yn

sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy anyagában melyik a legjobb bordás szíj vagy milyet érdemes venni  X Y mozgáshoz ?

guliver83

Ha nem hűtöm az anyagot akkor nem olyan szép a nyomat!
Vagy lehet valamit rosszul csinálok?

000000000

Még én is hütés nélkűl nyomtatok nincs tárgyhűtés még !
Minden számít nyomtatási sebesség szál vissza huzás hűtési mennyiség!
De a videon láttad valószínű pl hidaknál mekkora szerepe van a célzott hűtésnek?

000000000

lemarat...
Sebbeség / hőmérséklet lépésekbe csinálj tesztet ott meglátod mi a különbség![#rolleyes]

keri

Én acélszálasat használok. Jóval merevebb mint a klasszikus nejlon erősítéses.
Viszont a szűk íveken hajtogatást kevésbé bírja, az acélszál elfárad és elszakad. Persze egy jó minőségűvel sokáig nincs gond, de kínaiaknál ez lutri.
Az első készletem pár hónapot bír. A második már legalább egy éve megy gond nélkül.
A simával az volt a bajom, hogy nagyon rugalmas volt és meg is nyúlt.

Érdekes lehet még az üvegszálas, elvileg az sem nyúlik, és lehet még merevebb is mint az acél.

RJancsi

Minden szíjhoz megadják a minimális görbületi sugarat (vagy a tárcsa átmérőt) Ez alá nem célszerű menni, de nem árt ennél nagyobb átmérőket használni, ami a hely és tehetetlen tömeg szempontjából még elviselhető.

xhadp99yn

Értem
És te honnan szerezted be a síjjakat?

keri

E-bay kína [#vigyor]
7mm-es GT2-es szíjakról beszélünk most. Ez a legelterjedtebb 3D nyomtató építésre, mert ezt adják a kínaiak.

xhadp99yn

érten én!
Én is onnan rendelgetek mindenfélét

én ezt a párost néztem ki a váz szerkezetem miatt.

szíj

kerék

keri

Ó, ez egy jó választás. HTD az jó profil, és ahogy nézem ez is acélmagos.

guliver83

Én itt vettem Bánki-Sós nál nagyon meg vagyok ezzel a típussal elégedve !

000000000

Valaki tudja ennek az orsó fajtának a becses nevét vagy ez több bekezdésű csak?

guliver83

Ment egy adatlap nézd meg!

jh6nntzmv

Kedves 3D tagok! Velemeny erdekelne, otthon gyartott futott targyasztal keszitesben. Tobb megvalositast lattam NYAK lapra mart huzalos futoszalat. Van e valakinek tapasztalata tartossagban, milyen csikszelesseggel erdemes milyen hosszban, kialakitani? Tobb parhuzamos savot vagy egy hosszu szalat erdemes kialakitani? Kb egy 300x200mm meretu NYAK lap 1500ft. es otthon elkesziteni sem lenne problema.

KBalázs

Szia! Van ilyen netes kalkulátor, ezzel ki lehet számolni mekkora hosszúságban milyen szélesség kell adott áram (A) vagy teljesítményhez (W):

http://circuitcalculator.com/wordpress/2006/01/31/pcb-trace-width-calculator/