Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

RJancsi

Újabb bizonyság a szkeptikusoknak [#ravasz1], hogy a 3D nyomtató nem csak játszani jó. Legutóbbi síelésünk alkalmával a nejem "elhagyta" sícipője sarkának 80%-át. [#szomoru1] Rákerestem a neten, egyetlen egy előfordulást találtam az amazon-on, de venni már ott sem lehet. Arra viszont jó volt, hogy legalább tudtam, nagyjából hogyan kellene kinéznie. Terveztem egy saját verziót és PETG-ből kinyomtattam. Szerintem egész vállalható. Ha csak egy szezont kibír már megérte, nem kell új cipőt venni.

000000000

PETG milyen kopás állóságra?

PSoft

Na bakker!!!

Most villant át rajtam a felismerés...nincs sícipőm, se nekem, se a 'zasszonynak.[#nyes]

Amúgy, fasza lett![#eljen]

keri

Nagyon jó.
És rugalmas is, nem hajlamos a törésre mint a PLA, jóval szívósabb anyag, meg a hőmérséklet tűrése is magasabb kicsivel.

keri

Nosza, nyomtass gyorsan [#rolleyes]
Én most ezt nyomtattam, mert megelégeltem hogy mindig elgurul a gyó...akarom mondani papírtörlő

keri

000000000

Kéne valami anyag olyan amiböl cipő talpbetétet lehetne nyomizni!?[#wilting]

keri

Arra valami rugalmas anyag lenne jó.
TPU pl tökéletes, mert elég jó a tartása, nem túl puha, szívós, rugalmas és nagyon hajlékony.
A keménységét a kitöltés szerkezetével meg sűrűségével tökéletesen tudod szabályozni.
Pl. most van a Curaban ilyen giroid kitöltés ami hullámvonalakból építi a kitöltést. Na ez optimális lenne ide.

000000000

Ránézek mi is ez...

keri

Hőre lágyuló poliuretán. Rugalmas filamentek általában ebből vannak.

szf

Patkó?[#eplus2]

000000000

Ilyennel dolgoztál már?
Erre már nagyobb fuvoka is kell meg nagyon kis nyomtatási sebesség?

PSoft

Persze...

Utána meg baxtassanak, hogy...vegyek hozzá cipőt, meg akko má lécet is![#eplus2]

RJancsi

Ebben bízom én is. És mint írtam, ha egy szezonban (max 2 hét síelgetés évente) elkopik, hát nyomtatok másikat. [#nyes]

keri

Nincs semmi különleges igénye.
Ha jól emlékszem, tiszta üveglapra 80fokon, 30-40mm/s sebességgel és ~240fokon nyomtattam.
Annyi hogy bowdenes extruderrel nem a legjobb, növelni kell a retract-ot, meg szálazott nekem, illetve olyan extuder kell ahol végig meg van vezetve az anyag, mert érthető okokból könnyen kinyomja ha nincs.