Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

guliver83

Ha ez jó akkor igen!
Ha kell szívesen adok!!!

000000000

000000000

Ez sem rossz amugy hall tesztre ilyenek vannak most fent baromi egyszerű kezelni és nem kopik...
Z van állitási lehetőség mágnes csavaron van el lehet tolni igy a pozíciót is..

keri

Neked konkrétan mennyi mikrokapcsoló kopott el végállás kapcsolóként? [#vigyor]

kaqkk007

Miért az üveglapot akarod "érzékelni" tegyél egy fém fület az asztalra és arra állítsd az érzékelőt .

j99i206if

Levél ment, előre is köszi!

keri

Azért mert üvegre lehet nyomtatni.

000000000

Egy ilyen is megteszi anyag fügetlen a tapintás....

https://www.thingiverse.com/thing:1195525

000000000

Csak mechanikus 1x biztos vége...[#nemtudom]

keri

Egyszer biztos, de szerintem sok más dolog előbb fog szétesni a nyomtatódon.

Jóval megbízhatóbbak a mikrokapcsolók, mint amennyire problémásnak gondolod. Nekem az érintés mentes megoldásokkal több gondom volt.

Ha nem bízol a kínai mechanikában, akkor szabvány Honneywell mikrokapcsolót vegyél. Az örökélet +2nap.

kaqkk007

Az lehet de ha az asztalra (amin az üveglap van ) teszel egy fém fület ami oldalra kilóg asztal síkjából azt már tudod érzékelni
csak az érzékelőt kell jól elhelyezned.

keri

Jó, de az miben különbözik a tengelyre rakott "home" kapcsolótól? Egyik sem közvetlenül méri be az asztalt.
Akkor meg a tengelyre rakott is megteszi.

Ha üvegasztalt akarok bemérni, ami amúgy inkább kényelmi funkció mint szükséglet egy 3D nyomtató esetén, akkor tapintó érzékelő vált be a legjobban.
Persze ebből is sok a kínai gagyi, de szerencsére egy 3D nyomtatóval könnyen nyomtathat jót is magának az ember [#vigyor]

kaqkk007

Bárhová jó felszerelni ahol fémet tud érzékelni ami fix kapcsolatban van az asztallal.

keri

Akkor egyre gondolunk.
Nekem a lineáris kocsikat érzékeli egy mikrokapcsoló.
A fejhez meg az asztal felfogató csavarokkal trimmelem hozzá.

Most szeretnék csinálni asztal tapintót, mert vékony rétegnél már az asztal görbületét is figyelembe kell venni, de ez is mechanikus lesz.

PSoft

Majd egy éve "játszok" a nyomtatóval.
2x állítottam home kapcsolókat.
Először, még a legelején...
Másodszor pedig pár hónap után akkor, amikor az eredeti 3 mm-es púpos kínai üveglapot 5 mm vastag fasza tükörlapra cseréltem.
Jahhh, kínai mikrokapcsolók a home kapcsolók.