Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

B.Zoltán

PLA igen, de meg lehet próbálni Petg-ből is.
Tesztelni fogom mit bír, de barom erős 1Nm-es motorral.

Magyon kis kottyanása van, de ezt direkt így szerkesztettem, hogy ne feszüljön be, mert a nyomtatás azért nem halál pontos.

szf

Tervek? Hozzáférhető?

B.Zoltán

Magyon = Nagyon

keri

[#taps]
Nagyon jó.
Viszont ha tudsz, érdemes ferde fogazást csinálni
Nyomtatni nem bonyolult, viszont sokkal egyenletesebb lesz az erőátvitel.

keri

Bizonyára, de extrudernél nem számít.

B.Zoltán

Letesztelem rendesen, és akinek kell oda adom a terveket, vagy felrakom a tárhelyemre.
Nincs minden véglegesítve, csak 90%-os.
Lehet növelni az áttételt, mert modulrendszerű.
Nema 23 motorhoz van.

B.Zoltán

Kipróbálom majd a ferde fogazást is.
Első neki futásra nem akartam, gondoltam ha a akkus fúróknak jó a egyenes fogazás, akkor ne bonyolítsam.
De jobban sikerült mint reméltem, így lehet hogy megérne egy próbát.

PSoft

A lentebbi makettben amit mutattam, halszálka fogazású kerekek vannak.

keri

Viszont azt egyben kell nyomtatni, mert nem lehet összerakni a bolygóművet.[#vigyor]

B.Zoltán

A ferde fogazásnál az a baj, hogy tengely irányú erő is ébred.
A halszálkás lenne jó, de azt meg nem lehet utólag összerakni, vagy a külső fogaskoszorút szétnyithatóvá kell tenni.
Esetleg együtt nyomtatni, ami nekem teljesen kizárt megoldás.

jani300

Gratulálok , ez nagyon jó lett .
Egyre jobban tetszik ez a nyomtatós téma , el kellene gondolkodnom rajta , érdemes evvel foglalkozni .
Eddig játéknak tartottam , de ezek már komoly munkák !

000000000

Csavar behajtó átételezés is bolygos lehet fel menne egy nema17 mocira csak egy ilesztö adapter kellene hozzá azt meg könnyű nyomtatni...
Az othoni kompozit erősítésű szálgyártás (üveg/szén) itt lenne előnyös mert az még meg fizethetetlen...[#rolleyes]

RJancsi

Egy pár órát és pár méter szálat talán megér kipróbálni az "egybe" nyomtatást. Ugyan hajtóművet nem, de egy "ízületes" kutyát már nyomtattam. Legnagyobb meglepetésemre majdnem minden része mozgott már a nyomtatás után, egy-két rész volt csak, ahol gyengén összeragadt, de némi bátorsággal és ropogtatással azok is megmozdultak.

B.Zoltán

Én is a csavarbehajtó áttétellel próbálkoztam, csak a 1:36 áttételt soknak találtam.
A másik probléma, hogy olyan pici fogaskerék van a motoron, és 3 mm a luk benne.
Azért esztergával lehetett volna egy toldót csinálni a nema 17 motortengelyére, vagy a 23-ra.
De ha ez beválik, és nagyobb áttétel kell, hozzá nyomtatok még egy áttétel modult.

Azért még nem akarom elkiabálni, várom a nyúzó próba eredményeit is.

000000000

Értem!
De jó összehoztad![#eljen]
Kihajtás tengely lesz acélbol?