Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Erős hűtés és előzetes hézag kalibráció nem árt. Akkor jó lesz.
Az én békazáras lámpa befogóm is egyben nyomtatódik, és az első becsukásnál szétválik minden gond nélkül.

000000000

Amire gondolok... tervezéskor több alkalmazási területre lehet vele számolni natúr műanyagnak sok korlátja van ha haszon alkatrészről van szó...[#kacsint]

RJancsi

Részben a nyomtató tesztelésére, részben az asszony bosszantására én is kinyomtattam "Csipke Csöcsikét". 0,2 mm rétegvastagsággal és 70 mm/sec sebességgel 8,5 óra alatt lett kész. Egész jó lett, legalábbis rosszabbra számítottam. Retrack 4 mm és nem emeltem a fejet retarcknál. PLA +, 200/60°C (extruder/asztal).

vfns3xbp

Sziasztok!
Váltottam üveglapról PEI-re de nem nagyon szuperál ABS anyag esetében, warping-ol az ABS. A bed 90C-ra van állítva. Esetleg erre valami ötlet, mit tehetnék?

svejk

Ránézésre precíz!
De miért 8 óra amikor nekem 0,2 és 50-es sebességgel 6 óra alatt végzett? (mondjuk randább lett)
Hazudnak ezek a csicsa programok. :(

keri

Nem a program hazudik, hanem a felhasználó nem ismeri.
A gyorsulási értékek miatt ilyen rövid szakaszokon nem gyorsul fel a nyomtatófej 70-ig.[#rolleyes]
Kísérleteztem elég sokat ezzel. A  gyorsulási érték, illetve a Jerk érték magasabbra állítása jobban befolyásol nyomtatásnál mint a végsebesség.
Én ezért nem nyomtatok 40mm/sec felett,de inkább lassabban, noha 120mm/sec-e is bírnák a motorok, mert értelmetlen. A cél az hogy a nyomtató fej a teljes nyomtatás alatt lehetőleg egyenletes sebességgel mozogjon.

Többnyire ezt is figyelembe veszem a terveimnél, és nem hagyok éles sarkokat, hanem lekrekítek mindent amit lehet, így csökkentve a sebesség változásból eredő hibákat.

xmas75

Én a KISSlicert használom az percre pontosan mondja meg nálam a nyomtatási időt.
De pl. az általa generált G-kódokat beolvasva más programokban, közel sem ugyanazt az időt mondják.

smalla

Filament váltó:

https://www.prusa3d.com/original-prusa-i3-multi-material-2-0/

akár ötféle anyaggal is nyomtathatsz vele :)

svejk

ilyesmit írtam én is a múltkor, de le lettem szavazva.

xmas75

Nem is a váltó az érdekes számomra, hanem a honlapon írt WIPE INTO INFILL / INTO OBJECT funkció a slic3rben

Mert mekkora pazarlás már ez a színvváltás miatti torony.

000000000

Mit csinál ha nincs kitöltés (belső részbe elszórható) fej öblösödési műanyag hová kerül akkor szin csere probléma ne legyen átmenete a rétegben?

svejk

Tetszik a főoldalon a szál szenzor.

keri

Ha megadod a gyorsulást, akkor a Cura is pontos, de ennek az információnak a hiányában csak tippelni tud.
Amúgy egy csomó nyomtató paraméterezése benne van, szóval csak a házi építésnél van ez.

keri

Aligha ha szimpla anyagos nyomtatóm van [#vigyor]

keri

Mert én nem voltam itt [#vigyor]
Majdnem az elejétől követem a 3D nyomtatást.
Vagy háromszor cserélődött már a kemény mag, és pontosan ennyiszer fedezik fel ezeket a spanyolviasz jellegű dolgokat, és nem hiszik el nekem a régi tapasztalatokat [#nyes]
De ugye ez ismerős lehet neked is a CNC építésekből [#vigyor]