Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Annyira nem felesleges. Nyilván a következő réteg rá fog feküdni, de az nem mindegy milyen erővel, hiszen itt az a cél  hogy ne tapadjon össze, de alátámasszon. Ezt a szeletelő egy hézagként kezeli.

RJancsi

Abban látok fantáziát, ha valaki kicseréli a "normál" 0,4 mm-es fúvókát valami nagylukúra (0,6- 0,8 mm). Ott a rétegvastagság sokkal nagyobb lehet, a támasz táv meg maradhat 0,05-0,1 mm a gép tulajdonságaitól függően.

guliver83

Használt már valaki (TPS RUGALMAS NYOMTATÓSZÁLAT)
Esetleg valami infót a használatáról?

B.Zoltán

Jó helyen tapogatóztál. Amikor a nyomtatásra építi a támaszt, akkor van értelme, és nem az asztalnál.
A Topnál ugyanez, amit írtál, csak az fönt.

Most néztük a Cura 3.6-ban a fiammal. Amikor pl. lukban vagy kiálló nyomtatásra épít alátámasztást, ott meg lehet adni, hogy mennyi hézagot hagyjon a nyomtatás és az alátámasztás között, hogy ne ragadjon annyira hozzá.
Pl. ha beírod, hogy 0.6, akkor az 0.2-es rétegvastagság esetén 3 réteg múlva kezdi az alátámasztást.
Persze ki kell tapasztalni, hogy mennyi az, ami jó, 2 réteg kihagyás még jó lehet. Ebben nincs tapasztalatom.

Ez mindenképpen jobb a régi Curához képest, mert könnyebb kiszedni a lukakból az alátámasztást.

PSoft

Még nem, de alig várom, hogy hozzájussak egy pár méteres darabkához.
Úgy megtesztelem, hogy...ihajjjj![#kacsint]

PSoft

Így van, ahogy mondod.
Ha az ágytól indul a támasz, akkor onnan indítja, ott nem játszik az alsó távolság érték.
Ha a nyomatról indul, akkor van jelentősége az értéknek.

guliver83

Te nemsokára tesztelni fogod úgy tudom!!!! [#eljen]

keri

Semmi extra. Olyan extruder kell ami a görgőtől megvezeti a szálat különben begyűri, direkt extruderrel jobb, de nekem bowdenessel is ment. 220-230-as fej ~80fokos asztal. Simán üvegre nyomtam, és viszonylag alacsony sebességgel kell mert elég taknyos. Van aki szerint melegebb fejjel is lehet, de nekem habzott.
Rétegek nagyon jól tapadnak.

Telefon tokot nyomtattam, bár elég ronda lett. Ismerős viszont egész pofás rugalmas polipot nyomtatott belőle, szóval érdemes kísérletezni esetleg kiszárítani a szálat használat előtt.

keri

Ja bocs, nekem TPU (Poliuretán)rugalmas szálam van, nem tudom mi az a TPS.

PSoft

Én, falusi gyerek vagyok. Addigra valaki kereshetne mondjuk egy...gumicsizma .stl-t.[#nyes]

keri

Meg nem tudom azt megtaláltátok hogy lehet külső belső kontúr offszetet adni? Pont az amit kérdezett múltkor a kolléga.
Szóval frankón be lehet állítani hogy a lyuk akkora legyen mint a terven, ne szűkebb.
Meg elefántláb kompenzáció is van.
Nekem mondjuk a külső méret az stimmelni szokott, de a lyukak azok szűkebbek a kelleténél.

keri

RJancsi

Ez egy egész jó (és friss) összefoglaló a különböző filament anyagokról. Sajnos angol, de a számok ott is csak számok...

PSoft

guliver83

Olyan anyag mint a gumi .
Érdekes nagyon!