Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

RJancsi

Én a 3.6.0-t használom, ott másképp néz ki. Én nem a rétegszámot vettem eggyel nagyobbra, mert a következő réteg már lefedi a zsebet, hanem a zseb mélységét 1 rétegvastagsággal (0,2 mm-el) nagyobbra terveztem így biztos nem lóg ki az anya a síkból. Az a kis lötyögés meg nem zavaró, ettől még nem fog elfordulni. Kicsit spéci a zseb alakja, az alja a lapjára állított anyának megfelelő trapéz oldalnézetű de az anya középvonalától (átlójától) felfelé függőleges mert különben nem lehetne belepottyantani a vasat.

svejk

Köszönöm mindkettőtöknek! [#worship]

PSoft

Támasz használatánál, mennyi távolságot hagytok X-Y és mennyit Z irányban a nyomat,és a támasz között?

RJancsi

Eddig nem foglalkoztam vele, nekem a Cura-ban nincs megjelenítve sok állítási lehetőség, csak hogy kérem-e és hány % legyen. Eddig elég volt ennyi is, nem tudom mik a gyári beállítások. Így is annyi mindent lehetne állítani, hogy félek elvesznék a részletekben. Csak azt állítom amit feltétlen szükségesnek tartok. Így is sokváltozós, hogy sikerül-e vagy sem olyan minőségben ahogy én szeretném. Nem panaszkodom, eddig nem sok selejtet gyártottam.

RJancsi

Ja, egyet azért átállítottam: a gyári beállítás nekem 40° volt (a függőlegeshez képest) aminél már támaszt nyomtatott, én megnöveltem 60°-ra. Így is jól működik.

PSoft

A kitöltés %-a, és a támasz szöge ok, igazán a két "distance" értékre lettem volna kíváncsi.

RJancsi

Csak Neked, csak most. [#papakacsint] Bekapcsoltam, hogy lássam mik az én gyári beállításaim.

RJancsi

A gyári paramétereket nézve azt még értelmeznem kéne, mi az a "Support bottom distance". 0,1 mm magasan a levegőben kezdi a támasz nyomtatását? Azt hogyan? [#nemtudom][#fejvakaras]

PSoft

Köszi![#worship]

B.Zoltán

Szerintem a tárgytól való távolságot jelentheti, hogy 0,1mm.

svejk

No, készen van a leány és még maradt fél méter szálam is. :)

svejk

Kb. tartotta is a 6 órát, egyszer elment egy óra a felszakadással meg vagy fél óra legalább a második balesettel.

szf

svejk

A vége felé a melle tetején elkezdett szőrözni, de a háta szőr nélküli. :)

szf