Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

0bn8uxmw

Hazaértem és segítek neked. Azzal járnál a legjobban ha raknál egy teamviewer-t a gépedre és hagynál hagy mutogassam meg neked a firmware-t.
;Amugy meg extruderre M303-as parancs  cold extrude és akkor lexarja a hőmérsékletet és tudod mozgatni a motort szálcserénél használom pl.
;Z tengely lehet végállás kapcsoló probléma vagy a nem bírja szuflával a két motort a stepsticked

svejk

Az utolsó 10-ben nem találtam.:(
;
;Egyébként a szoftverek rugalmasak, szinte bármilyen méretű mechanika illeszthető hozzájuk?

smalla

Igen, és nem. Én 125 fokkal inditom az első réteget, ami a harmadiknál már csak 106. Ez alá viszont nem megyek, mert akkor hajlamos a nyomat leválni az asztalról. És ha elég vékony a hordozófelület, tapadási felület, akkor még kell valami ezen felül is.

0bn8uxmw

PLA-hoz 60 fokos asztal kell kb. de lehet hidegre is ha kapton szalagra vagy festőszalagra nyomtatsz a ABS-nél 100-110 fok kell az asztalnak, mert nagyon hajlamos a deformálódásra. Ha nem fűtöd az asztalt végig akkor lehet, hogy felszakad a tárgy rólla a nyomtatás folyamán.

keri

;De most nézem neki sincs külön megtámasztva a vezeték.

PSoft

PSoft

;Kezdi &"birizgálni&" a fantáziámat egy ilyen nyomtató!:)
;Aki már túl van az építésen,vagy épp most épít,nyithatna egy &"épül a gépem&"-et.
;Sok-sok képpel,és a &"titkok&" részletes kibeszélésével.:)
;
;

Devecz Miklós

Most kerültem gép közelbe, és megérem kapkodni a fejem.
;Látom megint összecsapott a 3D nyomtató mellett érvelők és a kétkedők tábora.
;
;El kellene mát jutni odáig, hogy a 3D nyomtatás még gyerekcipőben van, keresi a megoldásokat, ezért ilyen sokszínű. Majd egy két év múlva kiforrja magát, és csak a használható gépek maradnak, de addig marad a kísérletezés.
;
;Senki se akarja a 3D nyomtatást a marógépekhez hasonlítani.
;Egyrészt azt a pontosságot egyenlőre még nem éri el - lehet soha se fogja - másrészt teljesen más ez a technológia.
;
;Felesleges szuper merev gépeket építeni, ezzel még a pontosság sajnos nem fog javulni, csak a költségek fognak megnőni.
;A 3D nyomtatásnál a megkövetelt sebesség nagyobb, mint a marásnál, ezért a kisebb mozgatott tömeg lényesebb követelmény.
;
;Meg jó hobbi, panelban is lehet művelni, nem zavarja a szomszédokat.
;
;

Devecz Miklós

Melyikkel kezdjem a sok közül?

0bn8uxmw

Én mindjárt nyitok egyet az lesz a neve, hogy &"Épül a delta Tibor45-nek&" [#nyes]
;
;Bocs nem bírtam kihagyni[#wave]

wa76ftbim

Alakul a dolog, sikerült a hőmérsékletet összehoznom, az már működik mind a két termisztor ugyan azt méri és a fűtés is oké. Viszont a z tengelyek még nem mozdultak meg. Felraktam a teamweiver-t. Ha van időd kedved energiád elfogadom a gyorstalpalót.

0bn8uxmw

A Deltáról kérnénk szépen egy mérőórás asztalmérést ha megoldható, engem is érdekelne, hogy lesz-e értelme új vázat és hajtást építenem.
;Sajnon nem leszek még vagy egy hétig a gép közelébe, hogy ezen igényt kielégíthessem.

s7manbs8

PSoft

;http://thingiverse-production.s3.amazonaws.com/renders/84/18/b6/b0/fe/LM10UU_display_large.jpg&" TARGET=_fnew>;EZ ;....mi akar lenni?
;Maga a persely(csapágy),vagy csak egy...szennylehúzó???[#nemtudom]
;
;

Devecz Miklós

Ez egy nyomtatott csapágy.
;