Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Rabb Ferenc

Bár a képkeretezés a Te szakmád, én csak ugatom. De egy ilyen nem túl bonyolult mintát bedigitalizálni (úgy-ahogy) kinyomtatni 3D-ben, hát sokkal bonyolultabban és drágábban már nem nagyon lehetne.
;
;Nem volna egyszerűbb egy marék játékgyurmával levenni a negatívot, kiönteni enyves gipsszel és kész. Ha pedig ezer darab kell, akkor kétkomponensű szikikongumi gyurmával ugyanez...
;
;Nemrég egy leesett - és csúnyán megsérült - szép és erősen tagolt mintázatú keretet javítottam ki így. A sérült részeket eltávolítottam, az ép darabokról levettem a mintát és kipótoltam a hiányt. Kapott az eredetinek megfelelő színű aranyat és egy kis antikoló lakkot. Észrevehetetlen a sérülések helye
;
;Dehát mint említettem, én nem értek hozzá...

3vv2btrhv

http://www.automationworld.com/sites/default/files/styles/lightbox/public/images/news_thumbs/110729.renishaw.eponsa.jpg?itok=f515JRlA&" border=0>;
;Ha a Renishaw- nak ez a konstrukció megfelel , akkor lehet hogy csak a kivitelezésen múlik a pontosság
;http://www.automationworld.com/asset-management/quality-control-gets-automated&" TARGET=_fnew>;mérögép delta elrendezésben ;

3vv2btrhv

Én a tervezésnél akarom használni , olyant ami nincs .

keri

http://www.youtube.com/watch?v=gwT0z2QwZBc&" TARGET=_fnew>;Ezen a videón; jobban látszik a mechanika nyeklése, igaz ez kifejezetten játék kategória.

wa76ftbim

Sziasztok,
;
;át tudnátok küldeni nekem egy Repetier-Host profilt Prusa I3-hoz? És esetleg egy Firmware-t is.  
;Profilomban megtalálható az e-mail címem.
;
;Köszönöm a segítséget.
;
;Kenikol

3vv2btrhv

ks46twg3x

Nekem tetszik!
;Ötletes szerkezet.
;A motorról direktben hajtani az talán a nem a legmegfelelőbb. Ha mindenképpen így szeretnéd megoldani, akkor mindenképpen hajtóműves motort javaslok hozzá, ami igazán kottyanásmentes. (ha szöghajtás akkor a motor elhelyezheted akár függőleges tengellyel is)
;A 3 (vagy több) részből összerakott elemek nagyon pontos megmunkálást igényelnek majd!

0bn8uxmw

Segítenék de sajnos ez ennél kicsit bonyolultabb.
;Tudni kellene, h milyen elektronikád van milyen lépésre van állítva a motorvezérlő, hány végállás kapcsolód van és milyen formában vannak bekötve, hőmérséklet szenzoraid milyen tipusúak stb.
;Sok az ismeretlen így[#wink]
;Ha Bp.-i vagy tudok neked segíteni személyesen is most akár. Írok neked egy mailt az elérhetőségeimmel.
;

0bn8uxmw

Batesz:
;
;A reptier master firmware-ben van egy rajz:  
;/*  =========== Parameter essential for delta calibration ===================
;
;            C, Y-Axis
;            |                        |___| CARRIAGE_HORIZONTAL_OFFSET
;            |                        |    
;            |_________ X-axis        |    
;           /                        |       DELTA_DIAGONAL_ROD
;          /                                
;         /                                      Carriage is at printer center!
;         A      B                             \_____/
;                                              |--| END_EFFECTOR_HORIZONTAL_OFFSET
;                                         |----| DELTA_RADIUS
;                                     |-----------| PRINTER_RADIUS
;
;    Column angles are measured from X-axis counterclockwise
;    &"Standard&" positions: alpha_A = 210, alpha_B = 330, alpha_C = 90
;*/
;

0bn8uxmw

Ez felejtős így bemásolva.
;Itt egy kép:
;http://kepfeltoltes.hu/view/140223/Delta_www.kepfeltoltes.hu_.png&" TARGET=_fnew>;http://kepfeltoltes.hu/thumb/140223/Delta_www.kepfeltoltes.hu_.png&" border=0>;;
;

0bn8uxmw

Igen, a Deltáknál ez probléma de jól lehet korigálni a paraméterek módosításával.
;
;Még az elején amikor összeraktam a nyomtatót akkor állítottam be az órával az asztalt (nyomtatott karok voltak még akkor) és olyan 0.15 volt a hiba kb. azóta nem mértem. De olyan 0.05-0.08 környékén járhatok most szerintem.
;De mint már mondottam volt létezik automata szintezés és asztal korrekció azzal le lehetne vinni olyan 0.03-ra kb.
;  
;
;

000000000

Jajjj Tibor barátom!
;A linked ugyanolyan problémákat vet fel, amit már írtam a #2043-ban. Szakítsál már azzal a virtuális maradék racionalitást elhomályosító világgal, aminek hatására egy ilyen csicsa látvány színes monitor kép elveszi az eszedet, és a józan, igazi műszaki szemlélet, logikus gondolkodás helyett valami idétlen örömmámor hat át a monitor bámulása közben.
;A műszaki, fizikai dolgok igazi megértéséhez először vegyél elő egy papírlapot, cerkát, alkalmazd az örökérvényű, ma is alap összefüggéseket (igaz, ezek már 300 - 3000 évesek), és alkoss értelmes gondolatokat, következtetéseket ezen korok nagy, zseni matamatikusainak, feltalálóinak ( mint pl. Newton, Pitagorasz, ....) alapgondolataiból, tételeiből. Ez a NULLADIK lépcső.
;
;Csak ezután vedd elő a színes álom és relief &"lenyűgöző&" minitor képeidet, meg a ránk zúduló értelmetlen netvilág marhaságait, idétlenségeit, és alkalmazd rájuk a nulladik fázist, gondolkodát.  
;Meglátod mennyi mindent elfejethetsz örökre, és a számítógépeden lévő torzó stl, és egyéb irdatlan méretű &"szenny&" adatainak törlésével még szabad helyed is marad a háttértárolóidon, ezért már megéri szemléletet váltanod. Ennek reményében sikeres F8 billentyű használatot kívánok Neked a mai napra is!:)

2vkx6unz

Végül is 25-30000USD elköltése után van egy olyan mérrőgépük amivel a +-0,0254 tűrésű alkatrészeket tudnak mérni. Szerintem te ennek az összegnek az 50-100-ad részét szeretnéd elkölteni. Szeritnem nekik volt egy további szempontjuk is nevezetesen az, hogy ez az elrendezés több szabaságfokkel rendelkezik és az íves felületekre vagy az asztel síkjával szöget bezáró üregek egy részéet is tudják mérni. Na ez nálad meg nem szempont.
;Ezen kívül szerintem ott megfelelő minőségű mérőlécek vannak beépítve és mérnek, nem pedig adott pozícióba állnak.
;
;Egyébként van ilyen elrendezésben fémmegmunkáló gép is, de az sem a hobby kategória, és ott is voltak egyéb szempontok is ami miatt ilyen megoldást választottak. Itt a látványon kívül nincs semmi előnye.
;A #2046 meg egy rémálom.

smalla

Nem is olyan régen, kb egy hete többen jelentkeztek, hogy szeretnének fűtőpatront. Kerinek már azt mondtam, hogy nem tudok adni. Ha mégsem kell, azt is kérném jelezni. Köszi