Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

Már nincs CNC-ém .

keri

Most ugye nem a forgácsolást hasonlítottuk a nyomtatáshoz, mert ha már itt tartunk, akkor a nyomtatott fém fröccsöntő szerszámok a belső alak követő hűtéssel azért tipikusan olyan dolgok amit forgácsolással képtelenség legyártani :)
;
;Itt a delta vs. derékszögű szerkezet volt fikázva, és ebben nincs eltérés a két szerkezet gyártási minősége között.
;
;Tehát ne az almát és körtét hasonlítsuk.

2vkx6unz

Én csak arra akartam rávilágítani, hogy Hunka Tibinek olyan elvárásai vannak az extruderes hobby 3D nyomtatókkal szemben amire azonk nem képesek. Viszont a munkájához kell egy adott felületi minőség amit eddig forgácsolással elő tudott állítani.  
;Azt továbbra is tartom, hogy a Delta printernek nem sok előnye van, ha van egyáltalán egy derékszögű rendszerhez képest ami a pontosságot illeti.

svejk

Nekem a legutolsó kép tetszik legjobban! :)
;Egyszerűen megnyugvással tölt el, hogy nem csak én tudok ilyet művelni :) [#worship]
;

0bn8uxmw

[#taps] Logikus és átlátható [#vigyor3]
;Mivel nem vágtam méretre a kábeleket az átépíthetőség miatt szép kis kupac lett, meg van benne pár madzag amit nem használok(még) de benne maradt, elfér... [#vigyor2]

svejk

Távol álljon tőlem hogy védeném ezt a konstrukciót, főleg úgy, hogy nem is ismerem, csak az itteni leírásokból.
;Viszont az a kevés előny mégis nagy előny lehet.
;- a többszörös X,Y-Z arány
;- a nagy dinamika, melyet hagyományos koordinátarendszerben talán csak több anyag beépítésével lehetne tartani
;-rendkívül olcsó felépítés, játszani tökéletes, aztán ennek is lehetne a mechanikai stabilitását még mindig egyszerűen többszörösére fokozni
;- a leírásokból az derül ki, hogy a szoftver is nagyon rugalmas, a mai PC-k meg már megbirkóznak az irdatlan számításokkal.
;
;Még az is lehet, egyszer én is összeállítok egyet. Nem nyomtatni csupán kíváncsiságból, hobby időtöltésként.
;
;
;Viszont még nem láttam egy ilyen gépet sem szervosat.
;Ez csak a szervo ára miatt lehet, vagy nincs rá szükség, esetleg még hátrányos is lehetne?
;

svejk

&" A zseni uralkodik a káoszon! &"

3vv2btrhv

Hunka Tibinek olyan elvárásai vannak az extruderes hobby 3D nyomtatókkal szemben amire azonk nem képesek.
;Te honnan tudod az én elvárásomat ebben a témában ?? .Két nyomtatót építek . Egy fotopolymerest  és egy deltát . Pont a két minöségi elvárás miatt .

3vv2btrhv

http://i1236.photobucket.com/albums/ff455/gregfrost1/mini-rostock.gif&" border=0>;

keri

Képes jó felületi minőségre.
;Aceton gőzzel szokták fényesíteni.

ks46twg3x

Köszönöm.
;Nekem van anyagom, de abból egy arányosan kisebb nyomtatót tudok, tudnék összehozni.
;Majd meglátjuk...

svejk

Tibor ne akasszál már hasba engemet is!! [#ejnye1]
;Ez kb. megint a 6.-osoknak az elektro szakkörre való cucc.
;
;
;

svejk

Én csak azt nem értem miért nem veszi valaki a fáradságot a pilicka rudak helyettesítésére.
;3 db élével befordított 40x80 as alu profil az élekre egy-egy 15-ös lineáris sín egy-egy kocsival.
;Csuklókat meg majd csak lehet kapni normálisakat.  
;

smalla

Úgy belelkesültem most már én is erre a Delta printerre, hogy mindjárt összerakok egyet, van hozzá szinte mindenem, csak idővel állok szűken.