Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

Devecz Miklós

000000000

Na de ez röhejes. Egy drága, energiapocsékoló asztal, amire még büszke is vagy, hogy egy hatalmas feladatként tranzisztorok ezreivel ki-be-kapcsolsz.
;Az a helyzet, látom már, ez a 3D nyomtató világ így játszadozás, de jó játék.
;Ha lesz egy kis időm, magam is fogok nyomtatni, de CNC merevebb mechanikával, nem ilyen &"nádszál kisasszony&" megoldásokkal, és saját vezérlő programmal.

2vkx6unz

Miklós neked delta printered van? Ha igen akkor megadál néhány méretet? Munkaterület és a kar hossza érdekelne.
;Csináltál ellenőrző méréseket a pontosságra vonatkozóan (X-Y) síkban történő mozgásra?

000000000

&"szennylehúzó&"
;Na ezt jól megmondtad...:)  
;

2vkx6unz

Tibor, a fűtött asztal azért kell mert a hirtelen lehülő műanyag nagyon vetemedik illetve nem köt hozzáa következő réteg és szétreped. Nyilván nem létkérdés, hogy a mikorvezérlő kapcsolja le megtehetné egy PC is elvégre abban mégtöbb tranzisztor van :)
;
;A 3 D nyomtatás ezen verziója valóban játék, de van ipari célra is használható megoldás is, sőt az volt előbb.

000000000

Sok tévedés van a mondókádban..., de már fáradt vagyok, és nem is untatok itt senkit az érveimmel.  
;Ahogy én látom, az a baj, hogy a 3D-s effajta extruderes nyomtató világ függetleníteni akarja magát a mechatronikai, CNC tervezési alap szempontoktól. Ez így meg nem megy, akármilyen hitvány mechanikával, ilyen durva hajtástechnikai galibákkal fűszerezett rendszerek egy adott ponton túl komolytalanságba csaphatnak át.
;Félreértés ne essék, én drukkolok itt mindenkinek, de sajnos a természeti, műszaki törvények nem akarat kérdések, hanem tények. Így aztán nagyjából előre megjósolható, mi mire lesz jó.

Devecz Miklós

Erre csak azt tudom mondani, milyen mérnök az, aki leragad a megismert dolgoknál, és az új dolgokat két ujjal sepri félre.
;
;Én nem azt mondom, hogy tökéletes megoldás ez a 3D nyomtatás, de el lehet vele játszani.
;
;És játszani jó.....

PSoft

;Ha a deltánál maradunk...
;
;Mennyit is kell &"csuklani&" azoknak a csuklóknak?
;http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/kep/Kard%e1ncsukl%f3/&" TARGET=_fnew>;Vannak nekem ilyen,faxa kardáncsuklóim.;
;Spéci kis darabok,könnyű alu test,precízen csapágyazott keresztekkel,M5-ös menet a végükben.
;Ki is jönne belőlük egy delta készlet.(ha jól számolom,12db.kell belőle)
;
;Persze,ha rá is szánom magam,kizárólag a &"jó kis játék&" kedvéért.:))
;
;http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/kep/Kard%e1ncsukl%f3/IMG_9642.JPG&" border=0>;
;
;

000000000

#2043-ban írtam pár sort. Egyelőre senki nem tudta cáfolni, sőt rosszabb eredményket láthattunk videókon, számoltak mások is.
;Az én szemléletem pont nem &"leragadás&", fordítva, univerzális, moduláris, mechatronika szemlélet. Tessék szíves már neked is gondolkodni, és ne higgyél a csodákban. A 3D nyomtatás nem egy önálló új valami, több tíz éve ismert ötlet.  
;Sajnálom, de akárhogy is nézzük, ez egy CNC berendezés adott cél feladatra. Ha azt hiszitek, alap dolgokat, ismereteket meg lehet itt úszni, na az a tévedés és zsákutca.  
;De mondtam már többször: én drukkolok mindenkinek, füstöljetek naphosszat azzal a forró olvadt műanyaggal, és legyen sok sikeretek.
;Ha pedig garmadával van +-0.1 tizeden belüli delta rendszeretek, ne tikoljátok.:)

Devecz Miklós

Azt én is tudom, hogy a jelen pillanatban meg sem közelítti a CNC marás pontosságát, lehet meg sem fogja, de rugaszkodjunk el az üzleti felhasználástól.
;
;Mit mond a honlap címe?
;&"Hobby CNC Fórum&"
;
;Én ezt az egészet hobbiból csinálom, ami pénzt sosem termel, ezért újra megismétlem magamat:
;&"játszani jó&"
;
;Lassan ez az egész fórum az üzletról szól, mindenki eladni akar, ha valaki kérdez valamit, akkor el van hajtva, mert mindenki a saját kis pecsenyéjét sütögeti.
;
;
;
;
;
;

Devecz Miklós

Nem tudom...
;Nekem zsákutca volt a delta robot. Mint ötletet kipróbáltam, de utólag rájöttem van ennél jobb megoldás is.
;Aki megépítette arra hivatkozik, hogy magas tárgyakat lehet vele készíteni. Ez lenne az egyetlen előnye, ha igaz lenne. Sajnos a karok hossza mint felesleges tényező növeli meg a szerkezet magasságát, egy XYZ mechanika ennyivel alacsonyabb lehetne (és pontosabb).

0bn8uxmw

Jelentés a frontról Kenikoval harcban állunk az I3-al végállások működnek nálla de egy motor vezérlő nem volt jó (z tengely) szerencsére volt csere de lehet az extruderé is vacak, szenvedünk tovább. Fejet füti szépen asztalt is.
;[#taps]

wa76ftbim

Tudja esetleg valaki hogy az mitől lehet, hogy az egyik léptecs vezérlő nagyon melegszik. Ugyan nyomatékból tartja a motort de programból nem lehet megmozdítani.
;
;Valakinek valami ötlete van?

smalla

Ha másik pozicióba rakod a pololut, akkor másik motort hajt?

keri

Abban gondolom egyetértünk hogy pontos hőmérsékletet kell tartani.
;Akkor nem mindegy hogy egy analóg potival állítgatod kézzel, vagy a mobiltelefonnál is butább számítógép mellékesen azt is szabályozza és nem neked kell rá figyelni??
;