Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

PSoft

svejk

Jó kis hobbycnc találkozó lehetett. :)
;
;

keri

Elektron! Megjöttek a fűtőpatronok is ha érdekel.
;900ft/darab volt nekem.
;1 méter hosszú hőálló vezeték van rajta, szóval ebből futja a thermisztor bekötésre is.
;A thermisztor 350forint/darab volt.
;
;Ki is próbáltam. Szép narancsvörös izzásig hevült a rozsdamentes ház.
;Egy gyertya alá becsavarható hengerfej hőmérőt csíptettem rá, ez elég gyorsan 250fokot mutatott, de elég pocsék is a hőátadása. Extruder fejben lesz ez jobb is.
;

s7manbs8

Az fasza, küldheted. Emailezzünk, kösz. Valahogy csak össze kéne rakni egy deltát ... :)

svejk

&"Egy gyertya alá becsavarható hengerfej hőmérőt ..&"
;Hogy mik vannak? [#wow1]
;
;Muti má&#039 !

keri

Ez házi gyártás, de az ötlet onnan van, hogy a léghűtéses repülőgép motorokon használtak ilyet, de motorkerékpáron nincs értelme mert a terhelés és így a melegedés nagyban függ a sebességtől, így meglehetősen stabil a motor hőmérséklet, meg amúgy sem nézegeti menet közben az ember a hőmérsékletet. Ha tényleg túlmelegedik azt úgy is meghallom és kikuplungolok a dugattyú szorulás előtt.
;
;Diagnosztikai értéke pedig kb. zéró.
;Eredetileg arra gondoltam hogy be lehetne állítani pontosabban a motort, de ahhoz lassan reagál és valójában a fülem a legjobb műszer erre a célra.
;
;https://jgpqpg.dm2304.livefilestore.com/y2pJNdmW4xO7e-lZGBBjRGcGbhPmzviOYz4gElALY3St65XdaATOljf91DDMvuZuTooEX2ISXGvo0PJIjf4WEMCV94DPL8AxT17QYptcgBixX4/WP_20140225_12_51_16_Pro.jpg?psid=1&" border=0>;

keri

Írtam mailt.
;
;Viszont szerintem gyártok egy fejet a saját ízlésem szerint, gondoltam neked is csinálok, mert ahogy ismerlek eszterga nélkül úgy sem fogsz gyártani magadnak, akkor meg csak porosodna nálad az alkatrész, mint a távcsőtükör csiszolás [#vigyor2][#finom]
;
;Lényeg az hogy van egy ötletem, de nem tudom mennyire életképes. Ki kellene próbálni. Nekem nem tetszenek a jelenlegi fej konstrukciók. Nagyon pazarolják az energiát.
;Az ötlet az, hogy teljesen hőszigetelt fűtőblokkot használok. Ami persze nem kedvez a visszafolyásnak, ami dugulást okoz a hagyományos konstrukciókon. Ezért még a meleg oldalon egy 300fokig hőálló szilikon karmantyúval tömítek, így nem okoz gondot ha visszaolvad a szál, és az sem ha megdermed a fűtetlen részen, mert a karmantyún át tudja nyomni akadály nélkül a visszadermedt részt.
;A szilikonhoz meg nem tapadnak a dolgok általában szerintem azzal nem lesz gond.
;
;Ezt leszámítva hagyományos konstrukció lesz.
;Rézcső, aminek az egyik végébe a fúvókát lehet betekerni a másikba pedig a tömítést, az alján meg egy rászorítható fűtőblokk, amiben van a termsztor és a fűtőpatron.
;

s7manbs8

Ha működik, akkor jó lenne. :)

svejk

A kivitelre voltam kíváncsi.
;Világi ötlet a nagy réz kábelsaru, mely ebben az esetben pótolja a tömítést is!!
;
;

keri

Hőmérőgyáros haver csinálta. Az érdekesebb inkább az, hogy egy kettősfém termoelem van bele hegesztve, és az általa termelt áram téríti ki a műszert, tehát elem nem kell neki.  A műszerben van egy hőkompenzálás is.
;Persze emiatt nem túl pontos, de nem is az a lényege.

000000000

Azokhoz lenne egy kérésem/kérdésem, akik már készítettek vagy készíttettek Prusa i3 alu vázat cnc-n.
;
;Melyik dxf fájlt használtátok forrásnak?
;Ezt vagy nem ezt?
;
;https://dl.dropboxusercontent.com/u/80152035/cnc/alu-frame.dxf
;
;Furatokkal nem volt semmi gondotok?
;
;Nem értek hozzá, csak kérdezem. Nem úgy működik a dolog, hogy van a dxf fájl, amiből egy program g-code-ot állít elő, ez alapján pedig a cnc gép teszi a dolgát? Miért van szükség pl. arra, hogy a cnc-s illető, akivel szeretném kivágatni az i3 alu vázat kapjon a dxf fájl mellé beméretezett ábrát? Valaki felvilágosítana? A furatokkal van egyébként problémája. Rossz a dxf fájl?

000000000

000000000

;Nálatok megjelenik a dxf?  
;Nálam csak zagyvaság jön.
;
;

000000000

Böngészőben megnyitva a linket nekem így jelenik meg:
;https://dl.dropboxusercontent.com/u/80152035/3D/dxf_bongeszoben.png
;
;De ha lemented valami.dxf fájlként &"oldal mentése&", akkor meg tudod nyitni valami cad programban.

s7manbs8

Ez mekkora méretű amúgy élőben ?