Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

0bn8uxmw

Valaki megfejtené nekem, hogy a csöveken miként vannak rögzítve a karok, nem jövök rá...

000000000

;Mivel zéró erő kell ami összetartsa ezt a tákolmányt, így simán mágnesesek tartják össze.
;Azok a golyók neodímium mágnesek, így ez az akármi maximum annyi erőt tud kifejteni amennyi ehhez a nyomtatáshoz elég.
;
;
;  https://www.youtube.com/watch?v=GtFulLFFPgg&" TARGET=_fnew>;55. másodperctől látható a lényeg , Videó link.;
;
;

ANTAL GÁBOR

én úgy értettem a videóból  hogy golyóscsapágy golyók de mögöttük neodímyum mágnesek  ( hengeresek ) vannak . Egyszerűbb megcsinálni ...

svejk

Ugyan nem 3D nyomtatás de ehhez a mechanikához kapcsolódik.
;
;3D nyomtatás esetén követelmény, hogy a fej felfogatás mindig vízszintesen maradjon.  
;
;De ugye elvileg pont ez a mechanika tudná azt, hogy a fejtartó lemez bizonyos határok közt bármely irányban bedönthető lenne, kvázi mint egy sok tengelyes gép.
;Pici kis gravírmotort helyezve a platformra képes lenne alámarásokra.
;Vajon van olyan szoftver ami ezt a  mozgást is lekezeli?
;Tudom hogy nem egyszerű már eleve a CAM leprogramozás sem, hiszen a maró hosszának a megváltozása is borítja az egész rendszert, de hát biztos léteznek ilyen gépek.
;
;Érdekes játék lehetne és ezen aztán ki lehetne élni programozási vágyat. :)
;
;
;

000000000

;Nem teljesen mindegy hogy felről le vagy leről fel ?  
;A lényegen nem változtat amit a videón 2 perc környékén látni, hogy darabokra hullott az egész mikor hozzányúlt.
;
;

000000000

keri

Hasonló téma már volt a robotkar kapcsán.
;Írtam is excelbe egy egyszerű képletet, ami ha megmondod milyen koordinátára kell mozogni, meg mondja a robotkar ízületeinek a szögét, szóval nem olyan tragikus a feladat, igazából akár a MACH3 is tudja kezelni, mert annak is meg lehet adni függvényeket a mozgáshoz.
;
;Ha a maró pálya megvan, onnan már egyszerű trigonometria a mozgatásvezérlés, persze a gép méreteinek ismeretében.

0bn8uxmw

igen ismerem ezt a megoldást a fejnél, pontosítanék akkor:
;Mi manó módon oldotta(gányolta) meg az emberke a függőleges oszlopokon a mechanikát/lineáris mozgást azt is mágnes tartaná? Na erre vagyok roppant kíváncsi...

0bn8uxmw

Mechanika 2 kérdés:
;Ezeknek a talpas tengelyes lineáris csapágyaknak vam oldalra mozgásuk vagy a sín precízen egyenesben tartja?
;Erre gondolák:
;
;http://cncbolt.hu/kepek_160_120/66000949.png&" border=0>;

ks46twg3x

Szia!
;
;Ezt a típust feszíteni is tudod az alján lévő BKNY hernyócsavarral. A sínen nem csavarodik. De ha 2 db-ot teszel egymás után, úgy jobb a helyzet!

0bn8uxmw

Köszönöm[#worship], akkor jó lehetne az elkézpelésemnek csak a sín kicsit drága, B tervnek akkor nem lessz ez rossz.
;

000000000

;Ne beszélj hülyeséget mert ez a fajta kocsi simán tengelyre merőlegesen el tud fordulni. (15-20 fokot)
;Attól hogy egymás után teszel akár mennyit nem lesz biztosítva elfordulás ellen.
;Egymás melletti síneken összekötve a kocsikat lehet csak elfordulásra biztosítani.
;
;