Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

3vv2btrhv

3vv2btrhv

0bn8uxmw

Igen jó megoldásnak tünik néztem én is egy hónapja azért 1m 5000 Ft-ért nem olyan drága : Ha akarsz egy deltát mondjuk 1m magasat mert mint tudjuk a méret a lényeg, megveszed ezeket tehát szor 3 , meg a oszloponként három kereket azaz 9-et esetleg vízszintes összekötönek még pár darab simát pár összekötővel szálítással együtt megúszod 30e környékén az azért az nem rossz egy komplett mechanikára. Csak szíj kell neki meg hozzá tárcsa. És ha eldurvulsz akkor veszel egy nyomtató kitett az ebayről 60-e ért amiben motor elektronika fütőtt asztal végállások minden benne van. Extruder és hotend kell még hozzá. tehát 120 körül van egy printered amit otthon egy legó egyszerűségével összeraksz.
;
;

000000000

Igazad lehet, bár az usa-ból szállítással + áfa fizetéssel (a vámosok tuti megfoják az amcsi cuccot) ez az ár saccra felszorzandó 1,5-lel, ha nem 2-vel.

3vv2btrhv

Az érvelésed nagyon tetszik .

3vv2btrhv

Budapesti Talin kaptam egy csomó prospektust , emlékeim szerint volt hasonló megoldású szálat , megkeresem a doksit , és referálok holnap , mert akkor nincs szállítási költség .  

0bn8uxmw

Nem kell USA, UK az EU központ, de február végéig készlethiány van.

3vv2btrhv

Az hamar itt van .

0bn8uxmw

Kérdés: Mi lenne ha csinálnánk egy olyan deltát ami egyszerre három szállal tud nyomtatni?
;Három bowdenes extruder menne egy fejbe és a három motor kapcsolgatásával tudnád állítani a szálkeverést.  
;RichRap csinált hasonlót és elég meggyöző:  
;http://richrap.blogspot.co.uk/2012/08/3-way-quick-fit-extruder-and-colour.html&" TARGET=_fnew>;3-way-quick-fit-extruder-and-colour;

smalla

A fej megépítése valószínűleg a legegyszerűbb része a dolognak. Nem tudom, hogy a firmwarek ezt mennyire támogatnák, valószínűleg a színkeverést még bele kellene írni. Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy a jelenleg használatos modellek nem tartalmaznak információt a színekre vonatkozólag. Tehát át kellene írni a modellező szoftvert is (már olvastam erről, hogy csinálják, de nem tudnám megmondani, hogy hol). A jelenlegi slicer programok nem tudom, hogyan tudnák kezelni a színeket, nyilván azt is át kellene írni. így összességében nem kis meló.

0bn8uxmw

Tehát tömören van benne kihívás![#taps]

3vv2btrhv

Minden összefügg egymással , és remélem a Debreceni talin ezt bizonyítani is fogom .