Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

ebalint

A 2 kis fogaskereket vetted valahol, vagy bontás?

zozo

Épp azt nézem én is, sztem valami bolygóműből mentette ki :)

szf

Szerintem a munkaidejének ráérős részén kézből kireszelte.[#eplus2]

Rabb Ferenc

Ha már egyszer megígértem a gyerekeknek...

Kifaragtam az "amilyet találtunk" vastagságú rétegelt lemezből készült mechanika helyett plexiből a CTC Y4892 új csontvázát (monitor diffúzor 6 és 8mm-es)

Már csavarok nélkül is elég masszív, de a végső szerelés előtt kapott egy kis csiszát és egy festést matt fekete akrillal. Így már nem szeplős :)

A kis billegő lineáris csapágyakat kicseréltem hosszítottra és ehhez igazítottam tengelyeket, amiket javaslatodra régi tintasugarasokból kukáztam. Nagy ötlet [#worship] A mipolán csövek helyett egy-egy merev tengelykapcsolót tettem a "Z" motorokra, és a kóválygó menetes szár végére egy-egy 624-es csapágyat.

Még várom a Tr 8x2-es orsókat és a kottyanásmentes anyákat, de Kína messze van. Addig marad a kóválygós M8-as

PSoft

Bontásból a két kerék.
Valami hasonló nyomtató léptecsekről vadásztam le őket.
(találtam két egyformát, ami épp oda passzol)[#eljen]

PSoft

Nem "bántotta" az akril oldószere a plexit?

Vannak ez irányú, rossz tapasztalataim, lézervágott plexivel.:(

Gondolkodtam én is az enyém "színre fújásán", de nekem tetszett úgy ahogy volt a plexi "pöttyös, meg mikrobordás" felülete.

Tengelykapcsolónak még a "mipolán cső" is jobb, mint ez a rugalmas alu kacat, amit a kínai mostanság ad a csomagokhoz.
(ilyenek voltak az én alkatrésznek vett Geeetech gépemen is)

A hidat kézzel megemelve több mm-t nyúlnak, minden különlegesebb erőbehatás nélkül.
Persze, ebben segítenek az eredetileg szabadon kóválygó/támolygó "Z" orsóvégek is.

Rabb Ferenc

Eddig nem láttam problémát a festés miatt, nagyon erősen tapad. Előtte 240-es vizes polírpapírral az összes felületet átcsiszoltam. A lakk egyébként kb tíz perc múlva "teljesen" száraz - a második réteggel átfesthető. Jó szín a fekete, elegáns, megy mindenhez [#vigyor2]

A merev tengelykapcsoló remélem nem fog rugózni. A gondom csak az, hogy a léptecsekben a hullámos hézagoló alátét hátul van. Így a "Z" motorok alátétjei tartják a híd teljes tömegét, ami kb 1300 gramm. A motortengelyek kb 1700 gramm terhelés hatására mozdulnak, ekkor már deformálódnak a hullámos alátétek. Lehet, hogy megkockáztatom az áthelyezésüket előre.

Egyébként a csapágyak lazán csúszkálnak a motorpajzsokban, a csapágyakban pedig a tengelyek [#confused] Valahol jó lenne találni egy fix pontot...

PSoft

Gondolom, ezt már láttad.

Rabb Ferenc

Filmen még nem, de élő egyenesben már megtapasztaltam :( Ezek szerint nem én vagyok az egyetlen akinek nem tetszenek ezek a "lazaságok". Bár az én alapanyagom még ettől is gyengébb minőségű rétegelt lemez.

Szinte mindent ugyanígy módosítok, de a merev tengelykapcsolót készen vettem. Rá is esik a motor tengelyére... Szóval ott is marad a saját munka.

000000000

Ide berakom mert itt marad!
Minap pcbe raktam volna egy ilyen HXS szutykot  traco(sárga) is kellet volna de az alaplap 0rpm mutatót üzem alatt is 8..12CM sárga vezeték csak illusztráció...
De létszáligás is olyan 0 felé van meg a motorja is melegszik szinte semire nem alkalmas...

PSoft

Ma jött a felismerés...
Kishajót, még nem is "nyomigáztam".
(eddig):)

s7manbs8

Az a tesztje, hogy a vízen úszik vagy elsüllyed. :)

PSoft

Akkooo...

Ezt, elbasztam![#rinya]
Pedig, ezzel akartam menni legközelebb horgászni.[#hehe]

s7manbs8

Az ott a képen te vagy ? Már a halom kívül :)

Lehet túl tömörre nyomtad ? Sok lett benne a vas.

zozo

Gratu!  -egész élethű halat sikerült nyomtatnod...[#eplus2]