Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

szf

Főleg úgy ,hogy azt mondja Óooo........

PSoft

Aztán szépen sorjában...

Lesz azon még... más "faragni való" is.[#wave]

Rabb Ferenc

Köszi az őszinte biztatást! Eddigi hosszú életem során még soha nem éreztem hiányát egy 3D nyomtatónak. De 17eFt-ért nem tudtam otthagyni.

Na ekkortól kezdődtek a gondok. Most, hogy a mechanika alakul - már az egész nyomtató fej is "büdös". Ki kellene valami rendes kinézetű és működésű változatra cserélni. És persze a vezérlő panel sem egy csúcs, de az össze van dugaszolva a kijelzővel is. Ki tudja, milyen anyázások jelennének meg rajta egy másik vezérlőre csatlakoztatva.

Mindig mondtam, hogy amiben szoftver van az nem rendes berendezés. Szóval én soha nem fogok a lelkében kutakodni,  átprogramozni, módosítgatni, folyton javítgatni a retek szoftvert. Azt meghagyom a Microsoftnak, ők ebben igazán nagyok...

De azért jó játék. Bár lehet, hogy ennyi plusz pénzért már egy rendes nyomtatót is vehettem volna [#confused]

PSoft

Ugyanez az érzés kerített hatalmába akkor... engem is.:)

[#t19p86844#]

Annyi különbséggel, hogy akkor már az én akril vázam kb. készen volt.
Igazából, én az elektronika, és más egyéb köcöllékek miatt vettem az épp kapóra jövő csomagot.
(a vett váz, azóta is a dobozában, ahogy a "postás" hozta)

Amióta kezdenek teret hódítani ezek a típusú nyomtatók, azóta a terv,(vagy ahogy Te írtad...felismerés):) hogy nekem is kell egy ilyen!
(nem mintha előtte nem lettem volna "rendes ember", de azóta....):):)

Szóval, valahol itt kezdődött az én "kálváriám".
[#t9p18284#]

Összességében, nem bánom hogy belefogtam.
Sok kellemesen eltöltött, tanulással, új ismeretek szerzésével egybekötött órát köszönhetek ennek a jó kis..."játéknak".
[#wave]

PSoft

"De azért jó játék. Bár lehet, hogy ennyi plusz pénzért már egy rendes nyomtatót is vehettem volna."

Ez, bizonyára igaz is.

Még egy kicsit az enyémre visszakanyarodva...

Én is megtehettem volna, hogy...veszek egy rendeset.
Amit hazaviszel, kicsomagolod, bedugod, bekapcsolod...nyomtatsz.
No de abban, mi a kihívás???[#nemtudom]

Mikor itt, képekben/szóban "hírét adtam", hogy építek...
Megkeresett magánban egy régi, nagy tudású, profi gépépítő fórumtársunk.
Nagyvonalú, igen kedvező ajánlatot adva egy profin megépített alu vázas gépre.[#worship]
Nagyon csábított az ajánlata, de...
Udvariasan megköszönve, mégis csak "kitértem" előle.

Hogy miért?

Gondolom kitalálod.[#wave]

Dakota25

Marlin 1.1.9, Delta, szervo-probe...

A Configuration.h -ban elvileg minden rendben, az Auto Calibration szépen lefut, lehajtja-felhajtja a probe-t, teszi a dolgát, de!!
A G29-re nem hajtja végre a Bedlevelinget.
Hol a fészkes fenében kell még kivenni valami remarkot, vagy beállítani valamit??
Marlin.main.cpp - G29 -ben?

Végigsz..ta már valaki?
Előre is kösz!

85zduwmua

Épp pár napja rágtam végig az új marlin setupját. Igaz én egy prusa klónra, de gond nélkül működik. Szerintem kihagytál valami a configuration.h -ban, máshova nem kellett nyúlnom, hogy menjen a G29. Bár én indukciós érzékelőt használok, de nem hiszem, hogy máshová is bele kéne nyúlkálnod. Érdemi változás annyi, hogy ebben a verzióban már nem törli a z offset-et a G28, csak akkor, ha ezt beégetés előtt külön beállítod.

Dakota25

Kösz!
Értékes info, hogy csak a configuration.h -ban kellett változtatnod és megy a G29.
Van is egy sejtésem, mi maradhatott ki, este kipróbálom.
A githubon dumáltak a Marlin_main-ban a G29 piszkálásáról, de eleve gyanús/hihetetlen volt a dolog.

szf

Mai termés!

PSoft

Ezek vagy valamik, vagy...mennek valahova.
Valahogy olyan..."éretlen" színük van.:)

szf

Így?

Amúgy forgatható....

PSoft

És...tényleg forog bakker![#taps]
(katt. a képre,és srollozz az egérrel)

szf

Jön az ősz!
Már látszik a békákon. Azt se tudják milyenek legyenek.

Jordan Gabor

Sziasztok,

Egy kis stepcraft gépre vettem 3D nyomiga fejet, de nem jött be. Évek óta nézegetema kínai készleteket, de mindig amikor utánanézek, agyalok, aztán nem veszek semmit. Nos, most hirtelen felindulásból rendeltem egyet:
https://www.aliexpress.com/item/Anet-A8-Auto-level-Normal-3D-Printer-0-4mm-Nozzle-Reprap-i3-Aluminium-Alloy-Hotbed-Pritner/32828742753.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.59ea4c4ddlkGIU
Anet A8
Gondolom lesz rajta mit javítani, látom vannak modifikációk, de remélem elindulni jó.
Én eddig közvetlen a fűtött üveglapra nyomtattam, néztem ezzel a videókat, de valami kék szalagot vagy valami spray-t használnak ahogy látom. Ez milyen szalag? Nehéz beszerezni?

Tartalék nozzle-t kértem. A műanyagon és tárgyasztalra ragasztott szalagon kívül milyen fogyó anyagot érdemes rendelni hozzá?

Eddig én cura-val elszeleteltem és UCCNC vezérelte a gépet ámítógépről. Jól gondolom, hogy ebben saját vezérlés van és az elszeletelt állományt eszi meg közvetlenül pendrive-ról?
Ami ebben szoftwer lehet, az valaki kínai tákolt vagy valami komolyabb közösségi fejlesztés lehet az alapja?

Szeleteléshez milyen sw a jó mostanában?

Köszönöm!
ÜDV JG

h3hbzktn

Milyen fogyó anyagot érdemes rendelni?...Filamentet, de jó sokat[#vigyor]
Nekem az a kék szalag/lap(mert lehet olyat is rendelni) ne vált be, mert csak egy-két nyomtatást bírt. A ragasztó stift viszont annál inkább, de azt tudsz venni itthon is.
A gépen egy ezer éves elavult Marlin firmware fut, amit érdemes frissíteni. Nyomtatás SD kártyáról történik, amihez adnak is egy USB-s olvasót. Erre megy majd a G kód a Curából.
Szerintem kezd el rendelgetni már most fejlesztéseket. Pl: TR8 trapézmenetes orsó, V6 hotend, extruder stb.