Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

freewind

Köszönöm a hozzászólásokat!
Nekem $1=25 van beírva.
Próbálgattam és közben jöttem rá, hogy ha épp nincs semmi ,,feladat"  akkor elengedi a motorokat, viszont munka közben már az álló motorokat megfogja.
Korábban volt egy kis lézer gravírozom, annál úgy rémlett, hogy amint megnyitottam a soros portot akkor egyből volt tartóáram is. Úgy látszik itt másképp van. A vezérlőt bedobozoltam így az Enable lábra nem mértem rá, de ezek szerint ha nem fut feladat akkor GND-re húzza a lábat.
Végülis ez a logikus, ha nincs meló akkor ne melegedjenek a motorok.

zozo

Aztán van egy olyan, hogy minden egyes "elengedésnél" a motor egész lépés pozícióba megy, tehát nem áll meg 6/16 lépésnél, ha ott engedted el, hanem kényelembe helyezi magát.

Sok kicsi odébblépésből összejöhet pár tized méreteltérés?-bár egy békánál nem sokat zavar.  

Nagyon precíz alkatrész nyomtatáshoz lehet, hogy érdemes tartásban hagyni?  Azért a kérdőjel, mert gondolom van ilyen irányú tapasztalatotok. Lehet, csak én gondolom, hogy ez lényeges, valójában elhanyagolható egy egyszerűbb alkatrész esetén amit a motor csal.

Ha körkörösen mozog a fej, akkor valószínűleg elég 100ms idejű tartás is, de ha XY négyszöget jár be, akkor óhatatlanul elenged egyik-egyik motor, és ellép a pozícióról.

Vicces, de ha mondjuk 45 fokban elfordítjuk a négyszöget, akkor viszont megintcsak nincs ideje elengedni egyik motort sem :)

NickE

Szálat honnan veszítek?
Herzet ismerem, de a 6000+áfa+szállítás nem a legkedvezőbb ajánlat, az alin és az ebayen is vannak olcsóbbak, még EU-n belül is.

pa0n9mw

Üdv
Szegeden a pc-boxnál vettem, Gembird pla 4500 a petg pedig 5900 volt pesze személyes átvétellel.
Jelenleg nem találni náluk semmit de lehet csak átmeneti hiány.

93kiabn5v

Ultimaker 3 -al szeretnék olyan dolgokat nyomtatni amik viszonylag rugalmasak lesznek. Klipszeket ... milyen anyaggal lenne érdemes. ABS felejtős, pla viszonylag hamar törik. Esetleg operálhatok vele ha valakinek sikerült valami jó beallitassal. A tárgyak nem nagyok kb 3x2x2 cm nagyságúak. A nyomtató sajnos nem az enyém :)

0i8bkxjf4

Én INNEN veszem 6000 körül van szállítással nekem nem volt még gondom vele

93kiabn5v

Igazából nem az anyag minősége a probléma inkább a tulajdonsága. Ezért érdekelne hátha a PLA és ABS kívül érdemes- e valamivel megpróbálni ami talán tartósabb.

i0ief5xw5

juhasz

Ha 255-öt írsz be állandó lesz a tartóáram.

freewind

Köszi! Hétvégén kipróbálom.

NickE

Innen fogok rendelni. Köszi!

xmkwac9

+1 a PET-G-nek.
Én azt tapasztaltam, hogy a kevéssé színezett (áttetsző) szálak rugalmasabbak, mint pl. a fehérre színezett! Az egyáltalán nem színezett szál talán még jobb, de olyat még nem próbáltam.

93kiabn5v

Megpróbálom. Igazából folyamatos igénybevételt kellene kibírnia. Nyilván nem lesz örökös de ha már 50-60% több ideig bírja már előrébb vagyok.

szf

+1 PETG
Az épülő gépemhez PETG-ből nyomtattam a trapézmenetes orsó anya rögzítőt (narancssárga) és a fekete motortartókat is. 1000szer maximális sebességgel nekiütköztettem mindkét oldalnak. Stressz teszt. A nyomizott alkatrészeknek semmi bajuk nem lett. Nema34 motorok.

szf

Képek